Sport

Folytatódnak a Merkantil Bank Liga küzdelmei, a tavalyi kupadöntőst fogadja a Szeged-Csanád GA vasárnap

Vasárnap folytatódnak a Merkantil Bank Liga küzdelmei, a Szeged-Csanád GA vendége pedig a tavalyi Magyar Kupa döntős Budafok lesz. A kék-feketék hét közben kiestek a Magyar Kupából a Kecsekemét ellen, így most a Budafok ellen javítanának – közölte a klub.

A szegediek a bajnokság előző fordulójában 1-1-es döntetlent játszottak a Soroksár vendégeként. Az első félidőben Bíró Bence büntetőből szerzett vezetést, a második játékrészben azonban Dragoner Filip találatával egyenlített a házigazda. Alekszandar Sztevanovics tanítványai immáron hét mérkőzés óta veretlenek a Merkantil Bank Ligában, tizenhárom fordulót követően a 20 ponttal az 5. helyet foglalják el a táblázaton.

A KÉT CSAPAT MÁR TÖBBSZÖR IS ÖSSZECSAPOTT, A MÉRLEG KIEGYENLÍTETT

A Budafok a 2019/2020-as szezonban az NBII második helyén végzett, így 74 év után jutottak vissza az élvonalba. A csapatnak nem sikerült a bennmaradás, így egy szezon után kiesett a legmagasabb osztályból. A 2022-2023-as szezonban a Magyar Kupában bejutott a döntőbe a BMTE, de ott hosszabbítást követően 2–0-ra kikapott a Zalaegerszegtől. A Budafok jelenleg 18 ponttal a 7. helyen áll az NB II. tabelláján. A piros-feketék az előző fordulóban 3-1-es vereséget szenvedtek a Siófoktól. A két csapat bajnoki mérkőzésen eddig nyolc alkalommal mérte össze tudását, a mérleg kiegyenlített: három szegedi győzelem mellett három budafoki siker is született, de két döntetlent is elkönyvelhetnek a felek. Az összesített gólarány 9:8 a Budafok javára.

ALEKSZANDAR SZTEVANOVICS: A SZEZON EGYIK LEGFONTOSABB MÉRKŐZÉSE KÖVETKEZIK

Alekszandar Sztevanovics, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője: – A szezon egyik legfontosabb mérkőzése következik. Az elmúlt találkozókon megmutattuk, hogy képesek vagyunk jól futballozni. Különösen büszke vagyok a Kecskemét ellen nyújtott teljesítményünkre. Sajnálatos módon egy hiba a vereségünket okozta, de nemcsak a kupameccsen, hanem korábbi összecsapásokon is gyakran előfordultak olyan koncentrációvesztésből fakadó hibák, amelyek következtében fontos pontokat hullajtottunk. Ha sikeresek akarunk lenni a bajnokságban, minden játékosnak meg kell őriznie a koncentrációját és fegyelmezettségét egészen a lefújásig. Győztes mentalitásra van szükségünk. Hiszek a csapatban és a Budafok elleni sikeres szereplésben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb