Mindenmás

Napi pakk: visszatér a napsütéses időjárás Szegedre, mától egyhetes razziát tart a rendőrség a szegedi utakon

A vasárnap elvonuló frontot követően hétfőn visszatér a napsütéses időjárás Szegedre, még akkor is, ha elszórtan záporok is kialakulhatnak, így érdemes lesz magunknál tartani az esernyőt a hét első napján. Mától kezdve egy héten keresztül fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a szegedi utakon, ma ünnepli születésnapját Emma Stone, Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő. Ez itt a hét első Szeged365 Napi pakkja, tarts velünk ma is!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Lénárd, Leonárd és Leonarda nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 70 éve ezen a napon a Csendes-óceánban felrobbantották az első hidrogén bombát.
  • 96 éve született Henni Géza válogatott labdarúgó, kapus, edző a Ferencváros történetének egyik legjobb kapusa.
  • 52 éve született Ethan Hawke amerikai színész (Szép remények, Holt költők társasága).
  • 34 éve született Emma Stone, Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő (Kaliforniai álom).
  • 48 éve ezen a napon a Sex Pistols első “koncertje” mindössze 10 percig tartott.

JAVARÉSZT NAPSÜTÉSES IDŐJÁRÁSUNK LESZ, DE CSAPADÉK IS ELŐFORDULHAT

Miután vasárnap elvonult egy hidegfront Szeged felett, hétfőn visszatérhet a napsütéses időjárás: a hét első napján nagyrészt ez lesz jellemző, de az esernyőt érdemes lesz magunknál tartani, ugyanis záporok még előfordulhatnak.

Hétfőn naposabb időben bízhatunk, de elszórtan azért még kialakulhatnak záporok, zivatarok, akár Szegeden is. Az élénk, helyenként erős déli-délnyugati szélben délután 14-19 fokot mérhetünk. Hajnalban hűvösebb lesz, helyenként köd képződhet, 3 és 10 fok közötti minimumokra készülhetünk.

MÁTÓL EGY HÉTEN KERESZTÜL FOKOZOTT ELLENŐRZÉST TART A RENDŐRSÉG AZ UTAKON

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján tart a rendőrség országos akciót november 6–12. között.

Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan a nehéz tehergépkocsikat és az autóbuszokat ellenőrzik. A ROADPOL Truck & Bus keretében kiemelt figyelmet fordítanak a vezetési- és pihenőidővel, továbbá a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartására, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét is vizsgálják.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb