Mindenmás

Őrületes sarki fény parádé volt vasárnap este, Szegedről is látni lehetett

Vasárnap naplemente után, idén 10. alkalommal tűnt fel a sarki fény, de sosem volt még ennyire erős, csodás hazánkban. Elképesztő mennyiségű fotó zúdult a közösségi oldalakra a vasárnap esti sarki fényről, amit szabad szemmel is látni lehetett az ország nagy részéről – írja az Időkép.

Fotó: Bodrogi Attila fotója Hódmezővásárhelyről/Dél-Alföld meteorológia.

Idén ez volt a 10. alkalom, hogy észlelni lehetett, és ez volt az eddigi legszebb. Az Időkép kiemelte, hogy az is egészen különleges volt a tegnapi estében, hogy még a déli országrészből, Szegedről is megfigyelhető volt a jelenség.

Fotó: Orliczki Attila/Időkép

A portál szerint már a délutáni órákban is látszott az ún. sarki fény előrejelzéseken, hogy érdemes lesz este kémlelni az eget. Az ún. KP-index egy globális index, amellyel a geomágneses aktivitást, vagyis a Föld mágneses terének zavartságát fejezik ki, értéke 0-tól 9-ig terjedhet. A 0 inaktivitást jelöl, míg a 9-es extrém geomágneses vihart, ez az index már délután 6-os volt. Este 6-kor 7-es.

Országszerte lenyűgöző látványt okozott a természeti jelenség:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb