MindenmásVideo365

Gondolattal irányított robotkar? Igen megérkezett Szegedre a Szent Vincent Rehabilitációs központba!

Csak a Szent Vincent Rehabilitációs Központokban! Myomo, a Forradalmi Robotkar, amiből csak Kettő van Magyarországon, ráadásul mindkettő a Szent Vincent Rehabilitációs Központban, ahol büszkén mutatták meg nekünk ezt a gondolattal irányítható rehabilitációs eszközt. Egy EMG vezérelt felsővégtagi segítő eszköz, amely már mindkét városban elérhető, Szegeden és Budapesten is. 

A Myomo egyedülálló a maga nemében: két változatban, bal és jobb kezes kivitelben készült, és mindkettőt a Szent Vincent Rehabilitációs Központban találjuk meg. Ez az eszköz lehetővé teszi a páciensek számára, hogy a specifikus paraméterezés után önállóan irányíthassák végtagjaikat. Détári Vilmos a Szent Vincent Rehabilitációs Központ alapítója a Szeged365 kamerájának azt is elárulta mekkora segítség lett volna ez a robotkéz annak idején, amikor Ő kapott agyvérzést. 

A bemutató során Kiss Balázs kollégánk is kipróbálta ezt a lenyűgöző technológiát. A helyszínen Vadász Zoltán, a Fototronic Kft. orvosbiológiai mérnöke és üzletág vezetője, valamint Hajdú Kristóf, az applikációs mérnök is jelen voltak, hogy bemutassák a robotkar működését és előnyeit. Elképesztő volt megtapasztalni, hogy a gondolatunk által gerjesztett energiát érzékeli és ezzel segít az esetlegesen lebénult végtagok rehabilitációja közben, az izmok mozgatásában. Rendkívül hétköznapi mozdulatok is megdöbbentően tudnak hiányozni: egy kézfogás, vagy csak egy labda elkapása. A robotkéz ebben is tud segíteni, ami tényleg annyira új technológia a rehabilitáció területén, hogy 2 darab van az országban: egy balos és egy jobbos. 

Détári Vilmos Személyes Története

Détári Vilmos, a Szent Vincent alapítója elmesélte, hogyan tud már neki is segíteni a Myomo abban, hogy hét év után újra képes legyen kezet fogni valakivel. A Myomo robotkar bemutatása fontos mérföldkő a rehabilitációs kezelések terén. Ez az eszköz új reményt ad azoknak, akik felső végtagjaik mozgását veszítették el, és egy lépéssel közelebb hozza őket a teljesebb élethez.

Keresd fel a Szent Vincent Rehabilitációs Központ weboldalát a részletekért, és nézd meg a bemutató videót, amelyben Kiss Balázs kipróbálja a Myomo robotkart.

Szent Vincent Rehabilitációs Központ Weboldala

+36 70 652 0800 (Szeged)
[email protected]  
+36 30 141 0001 (Budapest)
[email protected]

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb