Mindenmás

Konyhakésből és partvisnyélből készített magának egy “lándzsát”, úgy támadt az exbarátnőjének nagybátyjára a férfi – börtönbe küldené a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként súlyosabb büntetés kiszabását indítványozta azzal a kecskeméti férfivel szemben, aki a szakítás miatti elkeseredésében volt barátnőjét rendszeresen zaklatta, illetve annak védelmére kelő nagybátyjára egy saját maga által készített lándzsával és késsel támadt – tudtuk meg a Szegedi Fellebbviteli Főügyészségtől csütörtökön.

Mint kiemelték, az ügyben elsőfokon a Kecskeméti Törvényszék járt el a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint a nő 2021. januárjában szakított a fiatal férfivel, aki ebbe nem tudott beletörődni, mindenáron vissza akarta szerezni a barátnőjét. Ennek érdekében 2021 január és március hónap között telefonon, üzenetekben és személyesen is rendszeresen megpróbált kapcsolatba lépni a nővel, annak akarata ellenére.

LÁNDZSÁT KÉSZÍTETT MAGÁNAK

A közlemény szerint miután nem járt sikerrel, a nőt több alkalommal azzal fenyegette meg, hogy baja eshet. A nő védelmére kelt a vele egy házban élő nagybátyja, akire a fiatal férfi emiatt dühös lett, így megfenyegette azzal, hogy „szétszurkálja”, majd az otthonában készített konyhakésből és partvisnyélből egy lándzsát, illetve maghoz vett még egy konyhakést, és megindult a férfi lakására, akit az utcán parkoló gépkocsijában talált a nővel együtt. A férfi, kezében a lándzsával hadonászva, fenyegető kijelentésekkel megindult a gépkocsihoz, annak ajtaját is megkísérelte kinyitni, azonban az időközben a helyszínre érkező rendőrautó szirénájának hangjára a késeket eldobta, és megpróbált a helyszínről elmenekülni.

FELFÜGGESZTETT BÖRTÖNBÜNTETÉST KAPOTT

A Kecskeméti Törvényszék a vádlottat emberölés előkészületének bűntettében és zaklatás vétségében mondta ki bűnösnek és ezért 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség súlyosítás, végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás érdekében, a férfi és a védője felmentés és enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést – áll a közleményben.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb