Sport

Nem csak kiváló sportoló, még okos is: fizikusnak készül az ifi Eb-bronzérmes szegedi evezős, Kunstár Simon

A szegedi Kunstár Simon a vezérevezős mögött a hármas helyen erősíti férfi ifjúsági evezős négyest, amely idén Franciaországban bronzérmet nyert a korosztályos Európa-bajnokságon. A szegedi evezős érettségi előtt áll, és Dani Zsolt tanítványa már eldöntötte milyen pályát választ.

Kunstár Simon a Magyar Evezős Szövetségnek nyilatkozott, és mint az interjúból kiderült, egyértelműen az idei ifi Európa-bajnoki bronzéremre a legbüszkébb az eddig elért eredmények közül. “Összeszedett, erőteljes teljesítményt nyújtottunk. Nem véletlenül, hisz sokat készültünk együtt, körülbelül egy évet edzettünk együtt az Eb előtt” – emelte ki a sportoló.

A KVANTUMFIZIKA ÉS AZ ATOMFIZIKA ÁLL HOZZÁ KÖZEL

Mint tovább kiemelte, 2017-ben 12 éves korában kezdett el evezni. A természet közelsége fogta meg a legjobban. “Akkor döntöttem el, hogy komolyan “beleállok” az evezésbe, amikor 2018-ban a bátyám nyolcasban döntős volt az ifi világbajnokságon” – hangsúlyozta majd hozzátette, hogy nem annyira szereti a hajtós edzéseket, sokkal inkább a hosszú, monoton tréningeket. Simon most egyébként fizika szakon végzős az egyik szegedi gimnáziumban.

“Fizikus szeretnék lenni, leginkább a kvantumfizika, és az atomfizika áll hozzám közel” – emelte ki, majd azt is kihangsúlyozta, hogy irtó nagy motivációt jelent neki az, hogy két magyar tudós, Karikó Katalin, és Krausz Ferenc is Nobel-díjas lett. Arra a kérdésre pedig, hogy leendő fizikusként mit jelentenek neki Karikó Katalin, és Krausz Ferenc elismerései így válaszolt: “azt, hogy tudósként, kutatóként Magyarországról is el lehet jutni olyan magasságokba, mint ők.”

Hajrá Simon, csak így tovább!

Fotó és forrás: hunrowing.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb