Közélet

Óriási balhé van Csanádpalotán: tízmilliós visszaélés történhetett a városházán, 40 embert hallgatott ki a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói gőzerővel vizsgálódnak a csanádpalotai önkormányzatnál, a P24 szerint az előző városvezetés több zűrös ügye miatt is eljárást folytat az adóhatóság. Sajtóértesülések szerint a NAV mintegy negyven személyt hallgatott ki, minden dokumentumot átvizsgált, tízmilliós nagyságrendben történhetett visszaélés.

NAV-NYOMOZÓK LEPTÉK EL A CSANÁDPALOTAI VÁROSHÁZÁT

A portál információi szerint néhány héttel ezelőtt több NAV-nyomozó szállt ki a csanádpalotai városházára. A beszámoló szerint számos iratot, dokumentumot nyálaztak át, illetve vizsgálódásuk során már mintegy negyven személyt hallgattak ki Csongrád-Csanád vármegye legkisebb városában. A hatóság azt igyekszik felderíteni, hogy történt-e visszaélés 2022 elején, az időközi polgármester-választást megelőzően a közfoglalkoztatási program támogatásait illetően.

TÍZMILLIÓS NAGYSÁGRENDŰ ÖSSZEG TŰNHETETT EL

A P24 megjegyezte, hogy a várost akkor még a Márki-Zay Péter szövetségeseként ismert Debreczeni István vezette. A 2022-es, a politikus távozásával záruló időközi választás előtti két hónapban az egy évre (2022. március – 2023. február) szánt éves közmunkaprogram-keret teljes dologi kiadási összegét sikerült eltapsolni, az utolsó fillérig.

A lap értesülései szerint tízmilliós nagyságrendű összeget talicskáztak ki a kasszából.

Az új városvezetés ellenőrzése azt állapította meg, hogy bár történtek számlázások, vásárlások, illetve kifizetések, a papíron beszerzett dolgok jelentős részének semmiféle nyoma sincs. Az ügyben feljelentés született.

A lap megkeresésére a NAV a folyamatban lévő nyomozás tényét lényegében megerősítve azt írta, egyelőre nincs nyilvánosságra hozható információ az ügyben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb