Szegedi Arcok

Szevasz Rudi, már hiányoztál! Megérkezett Szeged kedvenc gímszarvasa, és az új kaspókat is kirakták a Kárász utcára

Ezerrel megy a készülődés a pénteken startoló Szegedi Karácsonyi Hetek előtt a belvárosban. Hétfőn gömbökkel bővült a karácsonyi díszkivilágítás a Kárász utcán, de már ünnepi díszbe öltözött a Belvárosi híd is, ma pedig végre megérkezett a Dugonics térre Rudi, a kedvenc gímszarvasunk és az új kaspókat is kihelyezték, már csak a tiszafák hiányoznak belőlük.

Mozgalmasan indult a reggel Szegeden, a belvárosban az SZKHT munkatársai sürögtek-forogtak. Már kora reggel megérkeztek a Kárász utcára az új kaspók és a gömbök felszerelését is folytatták, eső ide vagy oda:

Mindeközben a Dugonics téren is zajlik a munka, egy Mitsubishi/Hyndai HC25 daruval emelik be éppen Rudit, a kedvenc gímszarvasunk. Bujdosó Józseftől, a Bujdigép Kft. ügyvezető tulajdonosától megtudtuk: a 31 méter magas daru 3 tengelyes, alacsony tengelynyomásos és kíméli a gyönyörű díszburkolatot, amiben így nem keletkezik kár:

Sőt, mindezek mellett az új szelfipontok is megjelentek a Dóm téren:

MÉG PÁR NAP ÉS FÉNYÁRBAN ÚSZIK MAJD SZEGED

Pénteken délután indul hivatalosan is a Szegedi Karácsonyi Hetek. A központi helyszín idén is a Dóm tér lesz, ahol minden korosztály megtalálja majd a kedvenc programját. 75 kézműves és vendéglátós gondoskodik arról, hogy mindenki a kedvére vásárolhasson, ehessen és ihasson az ünnepi forgatagban. A tér egyik látványossága kétségkívül az 50 méteres óriáskerék, melyből páratlan kilátás nyílik az ünnepi fényekben pompázó Dóm térre és a belvárosra.

Természetesen idén is lesz szalmalabirintus és kölyökkuckó a gyerekeknek, akik körhintázhatnak, de akár felülhetnek kedvenc pónilovukra is. S ez még nem minden, két új látványelemmel, egy hatalmas gömb, valamint egy szív alakú világító szelfiponttal egészül ki a Dóm tér, de nem maradhat el a Klauzál és a Dugonics téri forralt borozás sem, és természetesen idén is ünnepi ruhát ölt a belváros, megújul a karácsonyi díszvilágítás, nem utolsó sorban pedig velünk lesz Rudi a fényszarvas és a Mikulás szán is a Dugonics téren.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb