Mindenmás

A szegedi “Kálci receptjei” új könyve jelent meg: meghódította Magyarországot, rajonganak a könyvért

Horváth-Boros Klára (Kálci receptjei) Szeged melletti településen Tiszaszigeten rendezte be új otthonát és mindenki óriás örömére online, látvány-pékségét is. A facebookon több, mint 90 ezren követik és könyveit több ezren vásárolják, de hogy miért is, olvass tovább. 

Kálci receptjei olyan egyszerűen követhetőek szinte már alkotások, hogy kivétel nélkül mindenkinek sikerül kenyeret, kiflit vagy épp lángost sütni. A sok éven át vegyészként dolgozó nő elárulta a Szeged365-nek miért is írta meg a második könyvét, illetve hogyan adta el őket, elképesztő példányszámban, ráadásul még azelőtt, hogy kiérkeztek volna a nyomdából. Nos az első könyve nagy sikere az egyszerűség,letisztultság és a saját konyha megismerése volt.

Ehhez az egyszerű normál fehér liszt és cukor alapanyagok felhasználásával lehetett pontosan olyat sütni, mint a filmekben. Kálci elmondta, a mostani könyv cukorbetegeknek és inzulin rezisztenseknek is kiváló, hisz felcserélték a fehér lisztet teljes kiőrlésűre, a cukrokat pedig más alapanyagokra. Pontosan mennyit adott már el belőle?

Több ezer darab környékén jár az elővásárlásban Horváth-Boros Klára, aki nagyon büszke alkotásaira, és arra, hogy tud valamit adni az anyáknak és a nőknek. A könyveket alig tudták a futárok autóiba pakolni, hihetetlen számban kapkodták el az első példányokat! 

A siker szerintünk sem véletlen: olyan recepteket ír le az új könyvében Kálci, amelyekkel sokkal magabiztosabban süröghetünk ezentúl a konyhában és talán növelhetjük saját önbizalmunkat a sütés tudása birtokában. De mit mondd erről az alkotó, hallgassuk meg, csekkold a videót. 

A Szeged365 stábja  elcsípte Kálcit éppen a FullAnyuuuu-est első sorában tűnt fel operatőrünknek, így szemfülesek voltunk és az előadás után pár szóra sikerült elkapnunk. 

Mi stáb tagok viszont megkóstolhattuk Kálci pogácsáját is őszintén mondhatjuk a pogácsa elképesztő finom volt és rá kellett szólnunk magunkra, ne nyúlkáljunk állandóan a következőért. Kálci nem igazán érti sikerének az okát, de annyit elárult nekünk hol van kiplakátolva és népszerűsítve az oldala: a Mars téri piac bejáratánál óriás plakát fogadja a vendégeket, Horváth-Boros Klára arca egy szlogent kínál az embereknek, egy olyan mondatot amiben tényleg hisz; “Sütni bárki tud, csak a megfelelő recept kell hozzá….”

Mi pedig azt mondjuk, tényleg van, akit érdemes követni! 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb