Mindenmás

Hamarosan életbe lép a MÁV új vasúti menetrendje, nő a menetidő a Budapest-Szeged vonalon

December 10-től érvényes a MÁV új vasúti menetrendje, amelynek kialakításakor figyelembe vették az utasok visszajelzéseit, kéréseit – közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága. Mint kiderült, Budapestről Szegedre 4 perccel többet kell utazni, Szegedről a Nyugatiba 3-mal.

Ahogy szinte minden évben, úgy most is december második vasárnapján lép életbe a MÁV új menetrendje. A vasúttársaság kedden tette közzé a december 10-től egy éven át érvényes új menetrendjét – vette észre a hvg.hu. Nem túl váratlan meglepetés, hogy több vonalon is hosszabb lesz az eljutási idő:

  • Miskolcról a Keleti pályaudvarra az eddiginél 7 perccel hosszabb lesz az út (Budapestről Miskolcra változatlan),
  • a Nyugati pályaudvarról Nyíregyházára 6 perccel hosszabbodik meg az út, Nyíregyházáról a Nyugatiba 5 perccel – ennek az útnak a Budapest-Debrecen szakasza 5, Debrecenből Budapest felé 4 perccel lesz hosszabb,
  • Budapestről Szegedre 4 perccel többet kell utazni, Szegedről a Nyugatiba 3-mal,
  • az Agria és Mátra InterRégió vonatok a Budapest-Eger/Gyöngyös távon 3 perccel lesznek lassabbak,
  • a Miskolc-Tornanádaska vonalon 10-14 perccel lesz hosszabb az út, mint most,
  • a Hatvan-Szolnok vonalon 5-6 perccel nő az eljutási idő mindkét irányban,
  • a Hidasnémetiből érkező InterCityk 2 perccel később érnek Miskolcra.

A módosított menetrend a MÁV szerint „az indulási és érkezési időket hozzáigazítja a vasúttársaság a meglévő sebességkorlátozások okozta többlet menetidőkhöz, ezáltal megbízhatóbbá válik a vonatközlekedés és kiszámíthatóbbak lesznek a csatlakozások”. Azt is kiemelték, hogy a hétvégi éjszakai tram-train-járatok esetében kedvezőbb lesz a csatlakozás a Budapest-Szeged közötti éjszakai, hajnali vonatokhoz.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb