Mindenmás

Mi köti össze a társasjátékokat, a krónikus térdfájdalmak kezelését, a gyorskorcsolyázókat és a Szeged365 Family tagjait? A válasz: FONTANUS!

Többször számoltunk már be szegedi tudományos központ eredményeiről, most ismét mutatjuk, miért is lehetünk rendkívül büszkék rájuk!

A Fontanus Tudományos Módszertani Kutató- és Oktatási Központ élen jár a tudományos innovációban. Hogy hogyan kapcsolódik mindez a Szeged365 Family tagjaihoz? Úgy, hogy a szegediek számára kézzelfogható közelségben vannak az eredményeik: a Fontanus Egészségközpontban, a Vadász utcában az összes eredmény elérhető a számunkra! De haladjunk sorjában!

Talán nem tudtátok, de a Szegeden is népszerű társasjáték család, a Castle Of Mind is a Fontanus tudományos műhelyéből került ki. A játék nemcsak izgalmas és szórakoztató, de fejleszt is: ha valaki rendszeresen játszik, nem csupán élményekkel lesz gazdagabb, de javíthatja a gondolkodással kapcsolatos képességeit is! Az októberben megrendezett, 150. Neveléstudományi Konferencián egyebek mellett a fejlesztő hatás vizsgálatáról is beszámoltak a Fontanus kutatói. A vizsgálatok alapján a játék nagyszerűen alkalmas például a gondolkodás rugalmasságának, a munkamemóriának vagy a változás érzékelésének fejlesztésére.

Ugyanezen a konferencián egy másik témával is megjelentek a Fontanus Központ szakemberei, Dr. Bajzik Éva vezetésével. 11 és 16 év közötti gyorskorcsolyázók körében vizsgálták, hogy a Balance2 mozgásterápiás edzésmódszer milyen hatással van a munkájukra, teljesítményükre, koordinációs képességeikre. Négy hónapon keresztül, heti két alkalommal Balance2-oltak a fiatalok. A záró felmérések alapján minden vizsgált területen kiváló eredményeket értek el, nagymértékben javult a testtartásuk, a hajlékonyságuk és a statikus egyensúlyuk is! 

És még egy kutatási eredményt mutattak be októberben: a Magyar Rehabilitációs Társaság gyűlésén arról számoltak be, hogy milyen megoldások válhatnak be krónikus térdfájdalmak esetében. Olyan módszerrel dolgoztak a kutatásban, amely során törekedtek helyreállítani az izmok és az agy közötti érzékelő-mozgató kapcsolatot. (Szaknyelven: szenzomotoros amnéziák helyreállításával történő kezelésről van szó.) Az eredmények alapján a vizsgálatban részt vevő páciensek több mint háromnegyedének 3-8 kezelés hatására megszűntek a panaszai, a többieknek 8-11 kezelés után szűntek meg. Sokan közülük néhány hónapon belül vissza tudtak menni sportolni is. 

A Fontanus Központ innovációi és eredményei nem csak a tudományos konferenciákon érnek el elismerést, hanem a Szeged365 Family tagjainak hétköznapjaiban is jelen vannak. Szeged365 Family tagjai, készen álltok arra, hogy részesei legyetek ennek a fejlődésnek? 

  • A Balance2 csoportos edzésekre mindenkit várnak szeretettel a Fontanus Egészségközpontban
  • Ugyanitt mozgásszervi rehabilitáció is elérhető. 
  • Valamint a Castle Of Mind társasjátékok – melyek karácsonyi ajándéknak is kiválók – szintén megvásárolhatók náluk. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb