Mindenmás

Szegeden helyezi üzembe első ultragyors elektromos töltőjét az OMV, mutatjuk, melyik töltőállomáson található

Az OMV új elektromos töltőt telepített a szegedi Dorozsmai úti töltőállomásán, a készülék mintegy 250 kilowatt (kW) összteljesítményű ultragyors töltő, amelyen két töltőcsatlakozó áll az autósok rendelkezésére. A szegedin kívül egyébként a cég egy hasonló elektromos töltőt a fővárosban is üzembe helyezett, a Szilágyi Erzsébet fasoron.

A két töltőcsatlakozó egyenként 150 kW teljesítmény leadására képes, de ha egyszerre két elektromos jármű is tölt, akkor ez az érték 120-120 kW-ra korlátozódik. A napokban telepítik a balatonlellei és a keszthelyi kút új töltőit is – közölték. A cég közleményében kiemelte: Magyarországon is folyamatosan beruháznak fenntartható technológiákba és az e-mobilitás támogatásába. Felidézték, hogy 2025 novemberéig további 28, egyenként legalább 150 kW teljesítményű töltőpontot létesítenek hét, forgalmas magyarországi autóutak melletti OMV töltőállomáson, egy több országra kiterjedő, az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló projekt keretében; a fejlesztés összege 2,1 millió euró.

A CÉG 201 TÖLTŐÁLLOMÁST ÜZEMELTET AZ ORSZÁGBAN


Az OMV Hungária Kft. 201 töltőállomást üzemeltet Magyarországon, 60 embert alkalmaznak közvetlenül, a töltőállomás-hálózatban pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak. Az OMV 2022-ben 62 milliárd eurós bevételt ért el, és világszerte mintegy 22 300 embert alkalmaz. A szegedihez hasonló elektromos töltőt eddig még csak Budapesten, a Szilágyi Erzsébet Fasoron helyeztek üzembe, de hamarosan Balatonlellén és Keszthelyen is telepítenek hasonlókat.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb