Mindenmás

Életveszélyes helyzetből mentettek kutyát a tűzoltók Makón

Vízelvezető csatornába szorult cane corsót mentettek a tűzoltók Makón. A lakossági bejelentést követően azonnal cselekedtek – szúrta ki Az én Kutyám. Mint írják, kézi erővel kellett kiemelni a kutyust, aki a helyzethez képest nagy szerencsével, sérülés nélkül úszta meg a kalandot.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint vasárnap délelőtt érkezett hozzájuk jelzés egy bajba jutott állattal kapcsolatban, s ők azonnal útnak indultak. A tűzoltók a helyszínen egy igen nagytestű kutyát találtak, hasonlóan nagy bajban: egy cane corso esett bele a vízelvezető csatornába.

KÉZI ERŐVEL LEHETETT CSAK KIMENTENI

Mint kiemelték, az eb segítség nélkül nem tudott kiszabadulni. Segélykérő vonyítására figyeltek fel az arra sétálók. A furcsa helyre keveredett négylábú azonban hozzáférhetetlen helyen volt, a járókelők nem tudták, miként is nyúlhatnának az állathoz, így először a Makói kutyák-macskák Facebook csoportban kértek segítséget, majd a a helyi Katasztrófavédelemhez fordultak.

A kutyus a hírek szerint egy napja szökött meg otthonából, s hiába keresték a gazdái. Azt nem tudni, mikor csúszott a vízelvezető csatornába, de nagy szerencséje volt, ha az éjszakai, fagypont alatti hideg a nedves környezetben érte volna, biztos nem úszta volna meg fagysérülés nélkül.

A helyi tűzoltók pillanatokon belül a helyszínre érkeztek és megmentették a szerencsétlenül járt állatot. A helyszűke miatt kézi erővel kellett kiemelni a kutyust, aki a helyzethez képest nagy szerencsével, sérülés nélkül úszta meg a kalandot. Köszönet a gyors mentésért a 112 Hívásfogadó Központnak, a Katasztrófavédelem Mentésirányításnak, és a makói tűzoltóknak!

A múlt pénteken egy másik kutyust is kimentettek a tűzoltóink, akkor egy balesetet szenvedett autóból:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb