Mindenmás

Tűz ütött ki a Mol százhalombattai finomítójában, egy ember megsérült (videóval)

Hatalmas füst szállt fel a Mol Százhalombattán lévő Dunai Finomítójából kedden reggel. Mint kiderült, az üzem területén történt baj, konténerek gyulladtak ki és egy ember könnyebben meg is sérült.

A 24.hu megkereste az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy a káresemény az üzem területén történt, annak elhárítása a Mol irányításával történik, abban részt vesznek az érdi tűzoltók, illetve a létesítményi tűzoltók – közölték.

EGY KAMION TARTÁLYÁNAK LEFEJÉSE SORÁN GYULLADTAK KI A KONTÉNEREK

„Egy kamion tartályának lefejtése során konténerek gyulladtak ki eddig ismeretlen okból a Dunai Finomító területén, a Mol egyik leányvállalatának székhelyén” – közölte a Mol. Hozzátették: „A FER létesítményi tűzoltóság az érdi tűzoltóság szakemberivel közösen eloltotta a tüzet. Egy könnyebb személyi sérülés történt. Az eset nincs hatással a finomító normál üzemmenetére és termelési kapacitására, a kivizsgálás elindult – tájékoztatott a Mol. A Youtubera feltett felvételeken az látszik, hogy komoly tűz volt a telepen:

A Dunai Finomító egyébként 1965-ben kezdte meg működését Százhalombattán. A Mol által üzemeltetett finomító közel 1 200 főt foglalkoztat és 165 000 hordó/nap-os (8,1 millió tonna/év-es) kapacitásával a közép-kelet-európai régió egyik legnagyobb finomítójának számít.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb