Mindenmás

Napi trash: szétverték a Makón felállított betlehemet, összetörték a kis Jézust, leszakították a három király egyikének fejét

Darabokra törték a kis Jézust ábrázoló porcelánszobrot és letörték a három király egyikének fejét Makó főterén, abban a betlehemi kiállításban, amely 2020-ban a Magyar Turisztikai Ügynökség „Magyarország legszebb betleheme” pályázatán győzedelmeskedett. A prosztóság csúcsa a hétfőre virradó éjjel történt meg, a város lakói pedig alaposan kiakadtak a Jézus Krisztus születését megörökítő műalkotás szétverésén.

A felháborító ügy fotói a mai napon alaposan ellepték a különféle makói social media csoportokat, az alábbi fotókat például az egyik helyi politikus, Csermák Szilvia osztotta meg:

Az önkormányzat feljelentést tett az ügyben, a tettest még keresik.

2020-BAN EZ LETT MAGYARORSZÁG LEGSZEBB BETLEHEME

Makón 2020 Adventjének első vasárnapján Farkas Éva Erzsébet és Bartus-Bercza Anikó mutatta be a művésztanár tervei alapján készült Makovecz-stílust követő építményt, és az első adventi gyertyát is meggyújtották benne. A kompozíció abban az évben a Magyar Turisztikai Ügynökség a „Magyarország legszebb betleheme” pályázatát nyerte meg, azóta minden évben a főtéren várta az ünnepre hangolódó vendégeket.

A Bartus-Bercza Anikó tervezte betlehem különlegessége, hogy a rajta alkalmazott szakrális szimbólumok és építészeti megoldások Makovecz Imre alkotásait idézik.

Az alkotás így nézett ki a bicskanyitogató eset előtt:

…és így, miután valaki a város karácsonyfájával és néhány adventi bódéval együtt megrongálta:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb