Közélet

Szépülünk és zöldülünk: hatszáz fával gazdagodik Szeged, már városszerte megkezdték ültetésüket

Nagy örömünkre Szeged folyamatosan szépül és zöldül. Mint Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta számunkra, novemberben egy kamionnyi fa érkezett városunkba, amit azóta az SZKHT munkatársai erdészek és kertészek közreműködésével folyamatosan ültetnek Szeged különböző pontjain.

ÖSSZESEN HATSZÁZ ÚJ FÁVAL GAZDAGODIG SZEGED

Makrai László elárulta, heti rendszerességgel érkeznek a faszállítmányok Szegedre, egy-egy kamionnal körülbelül száz-száz darab, összesen 600 fa, melyeknek köszönhetően még szebbé és még zöldebbé válik városunk. Szőregtől Dorozsmáig, Tápétól Gyálarétig, több mint 100 helyszínen, szerte a városban találkozhatunk az új fákkal.

AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB FAISKOLÁJÁBÓL ÉRKEZNEK

Mint megtudtuk a fák az ország legnagyobb választékával rendelkező faiskolájából, az enyingi Alsótekeresi Faiskolából érkeznek hozzánk. Vagy két tucat fajtával gazdagodig a kezdeményezés keretében Szeged, többek között:

  • magas kőrissel,
  • mezei juharral,
  • déli ostorfával,
  • kerti ostorfával,
  • és ezüst hárssal.

Makrai László elmondta több formaváltozatban csodálhatjuk majd meg ezeket a növényeket: vannak közöttük jegenyealakúak, gömbalakúak is, jórészük oltott fa.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Fotók: Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb