Mindenmás

Családi ház égett le Tiszaszigeten, kimenekültek a lakók (frissítve)

Két tűzeset is történt szombatra virradó éjszaka, Tiszaszigeten egy családi ház égett le, Balástyán pedig egy 800 négyzetméteres kertészet fele vált a lángok martalékává. Információink szerint senki sem sérült meg a két katasztrófavédelmi esemény során, a háromgyermekes család időben el tudta hagyni az épületet.

Az első eset péntek 11 után történt, egy családi ház égett le Tiszaszigeten. Az épület

  • 150 négyzetméteres tetőszerkezete,
  • egy negyven négyzetméteres veranda,
  • annak a teteje
  • és a teljes kazánház is a lángok martalékává vált.

A katasztrófavédelemtől úgy tudjuk, senki sem sérült meg, a lakók időben elhagyták a házat.

A lángokat a szegedi és tiszaszigeti tűzoltók fékezték meg.

BALÁSTYÁN EGY KERTÉSZET ÉGETT LE AZ ÉJSZAKA

A másik tűzeset Balástyán következett be, a szombatra virradó éjszaka történt esetben egy 800 négyzetméteres, könnyűszerkezetes kertészeti létesítmény fele égett le. A szegedi, kisteleki és kiskunmajsai hivatásos, továbbá a szegedi és kisteleki önkéntes tűzoltók öt vízsugárral oltották el a tüzet.

SEGÍTSÉGET KÉRT TISZASZIGET POLGÁRMESTERE

A tiszaszigeti tűzeset kapcsán éjfél környékén posztolt Ferenczi Ferenc polgármester, aki segítséget kért a három gyermekes családnak.

“Sajnos ismét egy nagyon szomorú hírről kell beszámolnom! Ma este 22.00. előtt néhány perccel érkezett a riasztás, hogy Térváron kigyulladt egy háromgyermekes család háza. A Tiszaszigeti Önkéntes Tűzoltók az SMS-t követően tízpercen belül vonultak a helyszínre és kezdték meg a lángokban álló ház oltását, egy-két perc múlva megérkeztek a hivatásos tűzoltók is, így együttes erővel folytatták munkájukat. Minden erőfeszítésük ellenére a háromgyermekes család háza teljesen leégett értékeik odavesztek. Jelenleg átmeneti lakhatásuk megoldott”

írta a település első embere, aki azt kérte, hogy aki tudja, pénzadománnyal segítse a családot, a felajánlásokat az alábbi számlaszámra várják a bajba jutott tiszaszigetiek:

  • Név: Mára András
  • Bankszámlaszám: HU23 12067008 01779417 00100003
  • Raiffeisen Bank
  • Közlemény: adomány a tűzkár enyhítésére

Amennyiben valaki egyéb adományokkal (pl. ruha, élelmiszer, kutya eledel stb) kívánja segíteni őket, a Szociális Szolgáltató Központba adhatja le azokat (információ: András Szilvia 06-70-408-6684, Laczi Anita 06-30-884-3212).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb