Mindenmás

Karácsonyi csoda: megállt egy csecsemő szíve az M3-as autópályán, egy hős rendőrnek köszönhető, hogy újra tudták éleszteni a kisbabát

Valóságos csoda történt csütörtökön: egy hős rendőrnek köszönhető, hogy újra tudták éleszteni a kisbabát, akinek megállt a szíve az M3-as autópályánál – számolt be közösségi oldalán a Pest-vármegyei rendőrség.

Egészen drámai esetet osztott meg közösségi oldalán a Pest vármegyei rendőrség: az M3-as autópálya bagi lehajtójánál szaladt oda kollégájukhoz csütörtökön egy kétségbeesett apuka, aki hathetes gyermekét tartotta karjában – ám a pici nem lélegzett. Azt írták, Kovács Márk zászlósban – a mozdulatlan fiúcska láttán – csak egy pillanatra állt meg az ütő, aztán azonnal mentőt hívott. ,,Az Országos Mentőszolgálat mentőhelikoptert és minden mást is riasztott, miközben telefonon adta az újraélesztési feladatokat. Márk és az apuka versenyt futottak az idővel, szavak, gondolkodás és megállás nélkül tették, amit a mentésirányító mondott: arcot, szájat fújtak, mellkast dörzsöltek.” – olvasható a rendőrség bejegyzésében. Néhány perccel később azonban meghallották a tonnás követ vállukról legurító gyermeksírást.

MEGVIZSGÁLTÁK, MAJD KÓRHÁZBA VITTÉK A BABÁT

A világ összes férfija közül minden bizonnyal ők örültek a legjobban ezeknek a hangoknak és azt kívánták, a fiatalúr soha ne hagyja abba – folytatja közösségi oldalán a rendőrség. Az M3 autópályán leszálló mentőhelikopter orvosa megvizsgálta a babát, majd kórházba vitték. Karácsonyi csodaként élte meg a csecsemő megmentését Kovács Márk autópálya-rendőr. Elmondása szerint rémisztő volt ugyan, és családapaként pontosan át tudta érezni azt a félelmet, amin a gyermek szülei keresztülmentek, „de a gyermek élni akart, itt akart lenni velünk, és itt is van” − fogalmazott könnyeivel küszködve a hős rendőr az RTL Híradónak.

Kilenc perc volt az egész, de óráknak tűnt

− mondta Kovács Márk. Elmondása szerint a gyermek édesapja szájon át lélegeztetve próbált életet lehelni gyermekébe, de nem járt sikerrel. Ezután a rendőr próbálkozott szívmasszázzsal, és pár másodpercen belül a gyermek elkezdett hangokat adni. A zászlós később meglátogatta a csecsemőt és családját a kórházban, és az RTL információi szerint továbbra is jól vannak, a vizsgálatok jó eredményeket mutattak, és már haza is engedték őket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb