Mindenmás

Nesze Neked, fehér karácsony: megdőlt a hajnali és a napi melegrekord is a fővárosban, két Csongrád-Csanád vármegyei településen is 17 fok feletti értékeket mértek

Karácsony első napja bőven az átlagosnál melegebb idővel telt, Kémesen 18 fokot mutatott a hőmérő. Ez ott nagyjából 12 fokkal haladja meg az ilyenkor szokásos maximum-hőmérsékletet – értékelt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden. Mint kiderült, megdőlt a fővárosi melegrekord, és Csongrád-Csanádban is elképesztően magas értékeket mértek, hétfőn két településünkön is 17 fok felett alakult a hőmérséklet.

Mint írják, hétfőn, az átlagosnál melegebb, tavaszias karácsonyon megdőlt a fővárosi napi legmagasabb minimumhőmérséklet rekordja. Korábban ezen a napon 1950-ben Budapest Országút állomáson 6,5 Celsius-fokot mértek, most Újpesten 6,6 fokot rögzítettek a műszerek.

SÁNDORFALVA ÉS BAKS IS A TOP 10-BEN

A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán egy másik fővárosi melegrekordról is beszámolt: hétfőn napközben Újpesten 13,9 Celsius-fokot mértek, ez kéttized fokkal meghaladja az eddigi, 2022-ben rögzített napi melegrekordot. Hozzátették: a rekordhoz nagyban hozzájárult az élénk, olykor erős nyugati szél. Csongrád-Csanád vármegyében Sándorfalván és Bakson is 17 fok feletti értékeket mértek.

MARAD AZ ENYHE IDŐ

Az előrejelzések szerint a következő napokban sem lesz télre jellemző hideg. Az Időkép szerint szerdán a napsütésé lesz a főszerep Szegeden. A nyugati-északnyugati szél az Alföldön és az Északi-középhegységben reggel, délelőtt többfelé élénk lehet. Napközben 12 fok körül alakul majd a hőmérséklet.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb