Szegedi Arcok

Szilveszteri brutalitás Szegeden: kidobók verhettek össze egy testvérpárt az egyik Mars téri szórakozóhely bejáratánál (fotókkal, 18+)

A közösségi médiában terjedő posztok alapján csúnyán megverhettek egy kecskeméti testvérpárt az egyik Mars téri szórakozóhely biztonsági emberei szilveszter éjszaka, helyszíni beszámolók szerint az egyik fiatalembert – miután a fejére mért ütést követően ájultan esett össze – a földön is tovább rugdoshatták. Az ügyben megkerestük az érintetteket, a rendőrséget és a hely üzemeltetőjét is. A cikkünkben lévő fotók miatt a tartalmat csakis 18 éven felüli Szeged365 olvasóknak ajánljuk.

“MEGÁLLÁS NÉLKÜL VERTÉK A FÖLDÖN FEKVŐ ÖCSÉMET” – ÍGY SZÁMOLT BE A FIATALEMBER NŐVÉRE A TÖRTÉNTEKRŐL

“Ma este a két testvéremmel és két barátunkkal megindultunk, hogy megünnepeljük az új évet Szegeden” – számolt be az eset részleteiről a megvert fiatalok nővére az Instagramon. Mint írta, a barátnőjével már bent buliztak, amikor a kint várakozó testvéreit nem engedték be a biztonsági őrök, ugyanis az egyikőjük “lekollégázta” az egyik kidobót. A beszólást követően – a beszámoló alapján – a srácot kitépték a sorból, fejen ütötték, amitől a földre zuhant.

“A legszomorúbb, hogy ezt követően is csak verték megállás nélkül a földön fekvő tehetetlen öcsémet”

– folytatta a Szegedi Tudományegyetemen tanuló lány, aki szerint a biztonságiak a másik testvérének is nekiestek, felpofozták és elvették a telefonját, amit a későbbiek során sem adtak vissza neki (az utóbbi kapcsán a fiúk édesapja azt írta Facebook-on, hogy azért kobozták el, mert felvette vele a verést). Mire kiért hozzájuk, az öccse a saját vértócsájában, a földön feküdt, négy rendőrrel maga mellett.

A két kecskeméti fiatalembert megbilincselve vitték a szegedi SBO-ra, arról, hogy a karperecekre miért lehetett szükség, a cikk későbbi részében fogunk írni.

A megvert kecskeméti fiatalok nővére hozzátette, hogy a testvére nyugodt típus, senkire sem emelne kezet.

Az ügyben a Kecskemét365-re is érkeztek üzenetek, az egyik – összhangban a beszámolóval – pont arról szólt, hogy bár az érintett fiatalok küzdősporttal foglalkoznak (ami megmagyarázza azt, hogy a megvert srác miért szólíthatta “kollégának” a biztonsági őrt), “balhé mentesek” a kecskeméti éjszakában.

A SZÓRAKOZÓHELY VEZETŐJE SZERINT CSAK “LEFOJTOTTÁK” A FIATALOKAT

A hely üzemeltetőjét hétfő délután értük el telefonon, aki a család által írtakhoz képest kissé ellentétes történetet mondott el. Szerinte a kecskeméti fiatalok “késekkel és viperákkal” akartak bemenni a szórakozóhelyre, majd miután nem engedték be őket, kóstolgatni kezdték a biztonsági személyzetet. Az utóbbiak a klubmenedzser szerint “lefojtották” őket, majd miután a portások által a helyszínre hívott rendőrökkel szemben is ellenállást tanúsítottak, megbilincselve vitték be a testvérpárt az SBO-ra. A szórakozóhely vezetője hangsúlyozta, hogy az atrocitás nem bent, hanem közterületen történt.

Az ügyben természetesen a megvert fiatalt és a rendőrséget is felkerestük január elsején, az utóbbiak keddre ígértek bővebb információkat, egyelőre annyit közöltek, hogy vizsgálódnak az ügyben, zajlanak a kihallgatások.

LEFOGNI, HÁTSÓ FOJTÁST ALKALMAZNI ÉR, MEGÜTNI, ÖSSZERUGDOSNI NEM

A témában egy neve elhallgatását kérő, a szegedi éjszakában dolgozó biztonsági szakértőt is megkérdeztünk, aki szerint a szakmában alapvetés, hogy a “kidobónak sosincs igaza” ezért aztán nagyon fontos, hogy mindig legyen kontroll a security csapat felett.

A szakértő mindkét, a két érintett által felvázolt verzióra mondott egy-egy, szakmailag elfogadható megoldást:

  • Abban az esetben, ha a sorban álló vendég csupán szóban inzultálta a biztonsági őröket (bár ha a nővérüknek van igaza, a portás “kollégának” szólítása nem feltétlenül számít annak), a feladat annyi lett volna, hogy nem engedik be az illetőt. Ilyenkor a portaszolgálatot ellátók felelőssége, hogy megítéljék, beengedhető – e a személy, ha úgy látják, hogy a szórakozóhelyen is kötekedni fog, egyszerűen nemet kell neki mondani. Interjúalanyunk szerint 10-ből 9 “beszólogató” általában már attól észhez tér, ha megkérik, hogy mutassa fel a személyi igazolványát.
  • Ha a vendéglátóhely üzemeltetőjének van igaza és tényleg valamiféle fegyver volt náluk, rögtön rendőrt kell hívniuk. Ha az illető támadóan lép fel, le kell fogniuk, de ilyenkor sem opció megütni, összeverni az illetőt (a földön összerugdosni pedig pláne nem). Mint magyarázta, az agresszív vendégekkel szemben az egyetlen jó megoldás, ha közös erővel lefogják őket, extrém esetben hátsó fojtást alkalmazva, közben a rendőrséget értesítve.

Amint bővebb információt kapunk a rendőrségtől vagy megszólal a megvert testvérpár, cikkünk frissülni fog.

A cikkben szereplő fotókat az érintettek tették közzé a közösségi média felületeiken.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb