Mindenmás

Döbbenet: 10 éves kislányt molesztált egy férfi, 12 év fegyházat kérnek rá Szegeden

Szegeden tárgyalják majd annak a Bács-Kiskun vármegyei férfinak az ügyét, aki szexuálisan bántalmazta élettársa testvérének kiskorú lányát. Mint a Szegedi Fellebbviteli Főügyészségtől szerdán megtudtuk, a férfi büntetésének helybenhagyását indítványozták városunkban, akire első fokon 12 év fegyházat mértek.

Elsőfokon a Kecskeméti Törvényszék járt el bíróságként a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint a férfi 2021 novemberétől 2023 januárjáig hétvégenként éjszaka rendszeresen molesztálta szexuálisan a rá és élettársára bízott leánygyermeket annak 10 éves korától kezdődően. A bűncselekménynek az vetett véget, hogy a gyermek arról beszámolt egy barátnőjének és tanárának, majd az iskola jelzését követően a sértett édesanyja a rendőrségen feljelentést tett.

NEM BOCSÁTHATÓ FELTÉTELESEN SEM SZABADLÁBRA

A Kecskeméti Törvényszék a bűnösségét részben beismerő vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 12 év fegyházra, 10 év közügyektől eltiltásra, valamint végleges hatályú eltiltásra ítélte bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. A törvényszék megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

EGYETÉRT A SZEGEDI ÜGYÉSZSÉG A KECSKEMÉTIVEL

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést a tényállás részbeni téves megállapítására, téves minősítésre hivatkozva, illetve a kiszabott büntetés enyhítése és a szabadságvesztés börtönben történő végrehajtása érdekében. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlott cselekményének minősítése lényegében törvényes, a kiszabott fő- és mellékbüntetés pedig arányos, így utóbbiak enyhítése sem indokolt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb