MindenmásVideo365

Napi szürreál: egyszerre két kisbusz borult árokba az M5-ösön, teljes az útzár (frissítve, videóval)

Letért az úttestről és árokba borult két kisbusz Kecskemét régiójában, az M5-ös autópálya 74-es és 75-ös kilométerszelvénye között, Szeged irányába – tudta meg a katasztrófavédelemtől a Kecskemét365 reggel 9 előtt. A járművekben összesen hét ember utazott.

A baleset következtében egy ember beszorult, akit a kecskeméti hivatásos és a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók szabadítottak ki.

A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

A Kecskemét365 arról írt, hogy a sztráda érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

FRISSÍTVE: MÁR ENGEDIK A FORGALMAT

Szombaton fél 11 után Laci olvasónk jelzése szerint már engedték a forgalmat a baleset helyszínén, viszont a rendőrök még mindig kint vannak. Lacitól videót is kaptunk, köszönjük szépen!

@szeged365

Balesettel indult a nap az M5-ösön, két kisbusz csapódott árokba….

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

Az Útinform egyébként azt írja, hogy a 74-es km-nél a pályazárat feloldották, de az ellenkező oldalon Budapest felé, a nézelődők miatt 5 km-es torlódás alakult ki. 

FRISSÍTVE: ÖTEN SÉRÜLTEK MEG

Öten sérültek meg, közülük ketten életveszélyesen az M5-ös autópályán Kecskemét közelében szombaton történt balesetben – közölte az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete az MTI-vel. Az MTI helyszínről származó információi szerint szombat délelőtt egy Szeged felé haladó, trélert vontató, román rendszámú kisbusz letért a sztrádáról és az árokba borult; a kisbusz és a vontatott jármű is az oldalán állt meg. A járműben heten utaztak. Hangai József, a regionális mentőszervezet kommunikációs munkatársa az MTI érdeklődésére azt közölte: a balesetben két ember életveszélyesen, egy súlyosan, további kettő pedig könnyebben megsérült.

Tájékoztatása szerint a helyszínre több mentőgépkocsit, valamint a budaörsi és a szentesi mentőhelikoptert is riasztották. A sérülteket kórházba vitték, további két ember a vizsgálatokat követően a helyszínen maradhatott – tette hozzá Hangai József. A baleset miatt az M5-ös autópálya érintett szakaszát több órára teljesen lezárták, a forgalmat elterelték. Az Útinform közlése szerint a forgalomkorlátozást mostanra feloldották, ám Budapest felé a nézelődők miatt a sztrádán még mindig jelentős a torlódás.

Fotó: MTI/Donka Ferenc.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb