Mindenmás

Nürnbergben bujkált, ott fogták el a Szegeden hét év börtönre ítélt magyar bűnözőt

Nürnbergben bujkált a Szegeden elítélt 41 éves férfi, akit a német hatóságok fogták el. Tartózkodási helyét a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Osztályának nyomozói derítették fel – tudtuk meg a rendőrségtől.

Mint kiderült, R. Gábort bűnszervezetben, a sértettek sanyargatásával elkövetett embercsempészés és közokirat-hamisítás bűntett miatt első fokon 7 év szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Járásbíróság. A férfi a bírói szakban lévő ügyben egy idő után elérhetetlenné vált – a várható büntetés elől elmenekült –, ezért a Törvényszék először hazai, majd 2023. december 19-én európai elfogatóparancsot adott ki ellene.

ESÉLYE SEM VOLT A MENEKÜLÉSRE

A Nemzeti Védelmi Szolgálat információi alapján felmerült, hogy a férfi külföldön tartózkodhat, ezért a KR NNI fejvadászai megkezdték a célzott felkutatását. A nyomozók az ENFAST-on (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) keresztül felvették a kapcsolatot a Német Központi Célkörözési Egységgel, amellyel együttműködve sikerült megállapítani, hogy a férfi Nürnbergben bujkál. Az információk alapján R. Gábort a német rendőrök 2024. január 4-én délután elfogták. A gyors, szakszerű és hatékony intézkedésnek köszönhetően a szökevénynek esélye sem volt a menekülésre. A férfit őrizetbe vették, kiadatásáról a későbbiekben döntenek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb