Közélet

Hiába újították fel a Rózsa utca burkolatát, nem lett sokkal jobb a helyzet: hatósági eljárást kezdeményezhet az Önkormányzat

Nem a közútkezelői hozzájárulásban foglaltaknak megfelelően újította fel évekkel ezelőtt a Rózsa utca burkolatát a kivitelező cég, a HÉB Kft. Az Önkormányzat emiatt most ügyvéd általi felszólítást intézett a HÉB Hungária Építő és Befektetési Korlátolt Felelősségű Társaság részére.

Nem a közútkezelői hozzájárulásban foglaltaknak megfelelően újította fel még évekkel ezelőtt a szegedi Rózsa utca burkolatát a HÉB Kft. Mint ahogyan a fotón is látható, csapadékos időjárás esetén az utca Csongrádi sugárút felőli végénél lévő buszmegálló előtt teljesen megáll a víz, de a környéken lakók szerint nem ez az egyetlen olyan pontja az utcának, ahol ilyesmi probléma merül fel.

AMENNYIBEN A CÉG NEM JAVÍTJA A BURKOLATOT, HATÓSÁGI ELJÁRÁST INDÍTHAT AZ ÖNKORMÁNYZAT

A Rózsa utca vonatkozásában most az Önkormányzat ügyvéd általi felszólítást intézett a HÉB Kft. részére, tekintettel arra, hogy a cég korábban nem a közútkezelői hozzájárulásban foglaltaknak megfelelően állította helyre az említett útszakaszt. Amennyiben a kivitelező cég megtagadja a burkolat végleges helyreállítását a teljes útszakaszt illetően, az Önkormányzat hatósági eljárás megindítását fogja kezdeményezni a Csongrád-Csanád vármegyei Kormányhivatalnál – számolt be róla Chovanecz Kata, a Fidesz szegedi önkormányzati képviselője közösségi oldalán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb