Mindenmás

Fájdalmasan indult a hét: ma 21 forinttal lett drágább az üzemanyag – szerdától azonban újabb emelés jöhet

Hétfőn, azaz ma 21 forinttal nőtt az üzemanyagok ára hazánkban a jövedéki adó emelése miatt. Nos, nagyon úgy fest, hogy folytatódik a drágulás a hazai üzemanyagpiacon, szerdán újabb emelés lesz – ez derül ki a Holtankoljak.hu friss adatközléséből.

A mai 21 forintos jövedéki adóemelést követően a hét közepétől további áremelés várható a magyar és a szegedi töltőállomásokon. A bejelenés szerint a gázolaj fog drágulni, miután annak nagykereskedelmi árát bruttó 3 forinttal emelik. A benzin beszerzési ára ellenben nem változik.

EGYES KUTAK ÁRAI AKÁR 10-20 FORINTTAL IS ELTÉRHETNEK

Mindez azt jelenti, hogy az éppen aktuális átlagárakat figyelembe véve szerdától az alábbi literenkénti árakkal találkozhatnak a járműtulajdonosok:

  • 95-ös benzin – 578 Ft/liter,
  • gázolaj – 609 Ft/liter.

Azt ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy ezek átlagárak, amelyektől az egyes kutak akár 10-20 forinttal is eltérhetnek. Autópályaszakaszokon ennél is nagyobb a különbség, nyilvánvalóan felfelé. Sőt, az elmúlt hetekben többször volt rá példa, hogy a kiskereskedelemben végül nem jelent meg a nagykereskedelmi árváltozás és hiába drágított utóbbi, előbbi még csökkentette is az árakat. Erre azonban most kevés az esély és inkább az a valószínűbb, hogy a 3 forintos drágulás a dízelnél meg fog jelenni a totemoszlopokon is – emlékeztet a VG.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb