KözéletVideo365

Hálásan köszönjük szegediek! A Két Lábon vagy Két Keréken jótékonysági egyesület öt millió forintot adományozott az SZTE Gyermekklinikának

A szegediek most is megmutatták, hogy a jótékonykodásban is élen járnak: több, mint négy millió forint gyűlt össze az Újszegedi Partfürdőről indult “Két Lábon vagy Két Keréken a Gyermekklinikáért” jótékonysági megmozduláson tavaly szeptemberben. Jakab Gusztáv főszervezőtől megtudtuk – az eseményt követően még annyi adó 1% felajánlás érkezett be hozzájuk, hogy végül elérte az öt millió forintot az adományok értéke. Dr. Kovács Tamás, a Gyermeksebészeti Osztály vezetője megmutatta számunkra, hogy milyen eszközökkel bővült a klinika repertoárja a felajánlott összegnek köszönhetően.

“ILYEN RÖVID IDŐ ALATT, EKKORA ÖSSZEG MÉG NEM GYŰLT ÖSSZE”

Jakab Gusztáv, a Két Lábon vagy Két Keréken a Városért Sportegyesület elnöke hét évvel ezelőtt, a kislányával sietett be az SZTE Gyermekgyógyászati Klinikára és ekkor határozta el, hogy segít a klinikai körülmények javításán. Évről-évre nőtte ki magát a jótékonysági sportesemény, amelyen a tavalyi év szeptemberében már mintegy 800 fő vett részt és mozgott valamilyen formában, adományával segítve a Gyermekklinikát. Ekkora összeget, négy és fél millió forintot, egy nap alatt korábban még soha nem sikerült összegyűjteni. Egy-egy szegedi vállalkozó és vállalat, jelentős összeggel járult hozzá a kezdeményezéshez. Gusztáv szavaival élve: “együtt képesek vagyunk bármire, Szeged pedig élen jár az összefogásban.”

“EZÚTON IS NAGYON HÁLÁSAK VAGYUNK”

Dr. Kovács Tamás gyermeksebész mutatta be azokat az extrán tartós, speciális kézi-és laparoszkópos műszereket, felső kategóriás fejlámpát és egyéb, a különböző műtéti eljárásokhoz szükséges eszközöket, amelyeket a befolyt összegből finanszírozott a Gyermekklinika. Visszaigazolásként és jó érzésként élik meg a klinika dolgozói, hogy ilyen mértékű összefogás és támogatás valósul meg minden évben városunkban.

Operatőr: Magyar Andor

  • A szervezet hivatalos neve:
    Két Lábon vagy Két Keréken a Városért Sportegyesület
  • A szervezet adószáma:
    19279035-1-06
  • A szervezet címe:
    6724 Szeged, Damjanich utca 7.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb