Szegedi Arcok

Mikler Roland: nem mondom azt, hogy nincs helyem a válogatottban – a Pick Szeged kapusa bízik benne, hogy hamarosan visszatérhet a nemzeti csapatba

A Pick Szeged hálóőre saját döntéséből fakadóan hagyta ki a németországi EB-t, mint ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a torna olyan sorozatterhelést jelentett volna, ami nagy kockázattal járna számára a szezon további részére. A Mandinernek adott interjújában most elmondta, nagyon örül a fiatalok jó teljesítményének és bízik benne, hogy a márciusi olimpiai selejtezőtornán már ő is ott lehet a válogatottal.

A kékek kapusa elsőként arról mesélt, hogy milyen volt itthonról végignézni a németországi EB-t, mind mondta, végig nagyon szurkolt a csapatnak: ,,Fanatikus szurkoló vagyok. Itthon is úgy éreztem magam, mintha a kispadon ülnék, tapsoltam, hangosan drukkoltam a fiúknak. Az osztrákok elleni, végletekig kiélezett meccsen például majdnem kitéptem a hajamat. Az a siker nagyon hiányzott, ha akkor nyerünk, most teljesen másról beszélgetnénk. Az utolsó meccsen nyilvánvaló volt, hogy a franciák ellen nem mi vagyunk az esélyesek, de a csapat ezúttal is szépen teljesített. Azt láttuk, hogy ilyen hullámzó teljesítménnyel nem lehet őket megverni.”

FOLYAMATOSAN TARTOTTA A KAPCSOLATOT A CSAPATTÁRSAKKAL

Arra a kérdésre, hogy tartotta-e az EB-n szereplő magyar játékosokkal a kapcsolatot, így válaszolt a Pick kapusa: ,,Folyamatosan. Szerda reggel is beszéltem (Palasics) Kristóffal, próbáltam neki erőt adni az operációja után. A feleségem és a nővére jó barátnők, így már gyerekkora óta ismerem. Érdekes, hogy egy napon belül lezajlottak az események: kedden reggel úgy kelt, hogy nagyon fáj a hasa, majd miután semmilyen kezelésre nem reagált, este megvizsgálták, és az azonnali vakbélműtét mellett döntöttek.” Miklertől azt is megkérdezték, hogyan élte meg kívülről a csapat és a kapusok teljesítményét, ugyanis Palasics remekelt a vakbélműtétjéig, Bartucz pedig egész Magyarországot meglepte a teljesítményével. ,,Kivéve engem – kezdte válaszát a Pick Szeged hálóőre. Engem egyáltalán nem lepett meg, pontosan tudtam, hogy mire képes a csapat és mire képesek a kapusok. Nagyon jó lehetőség volt ez számukra, hogy megmutassák, lehet rájuk számítani. Úgy érzem, éltek vele. Le a kalappal az egész csapat előtt, mindenki nagyon szépen teljesített, minden meccsen volt, akinek jobban ment a játék és elő tudott lépni vezérré a pályán.”

MAXIMÁLISAN BÍZIK A VÁLOGATOTTHOZ VALÓ VISSZATÉRÉSBEN

A Pick kapusa arról is beszélt, nem gondolja úgy, hogy véget ért volna válogatott karrierje a most kihagyott EB miatt. ,,Nem fogom most azt mondani, hogy nincs helyem a válogatottban. Szomorú lennék, ha ezen gondolkodnom kellene. Maximálisan bízom magamban. Jó az öreg a háznál, de azt is nagy örömmel látom, hogy a fiatalok milyen szépen tudnak integrálódni. Elégedettek lehetünk. A csapat tagja voltam, amikor kiharcoltuk az olimpiai selejtezőtornán való indulást, bízom benne, hogy ott lehetek akkor is, amikor kiharcoljuk az ötkarikás kvótát!”

MIKLER AZT IS ELÁRULTA, HOGY MI A TITKA A VÁLOGATOTTNAK

,,Az óriási csapatmunka. Ezen az Eb-n is végig megcsodálhattuk a küzdeni tudást és bízom benne, hogy márciusban is hasonló teljesítményt nyújtunk majd. Nem kell görcsölnünk, nem kell éreznünk semmiféle nyomást, sokkal inkább a lehetőséget. Szívből kívánom, hogy mindenki egészséges legyen, sérülés és betegség nélkül szerepelhessünk. Ez lenne a kulcs. Ha egészségesek leszünk, hiszek benne, hogy meg tudjuk ragadni az esélyt.” – fogalmazott a kékek kapusa.

VÉGÜL ARRÓL IS BESZÉLT, HOGYAN LEHET MAJD SIKERESEN FELKÉSZÜLNI AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐKRE

,,Amint kiderülnek az ellenfelek, kezdődhet a részletes feltérképezés, addig pedig az Eb-meccseket elemezhetjük. Abból is sokat lehet tanulni. Néhány hetünk van csupán, nagy változások addig már nem lesznek a keretekben. Személy szerint is végtelenül motiváló cél, hogy újra ott legyek az ötkarikás játékokon, és nem mellesleg válogatott pályafutásom méltó lezárása is lenne a párizsi olimpia.” – felelte a kérdésre Mikler Roli. A kapussal készült teljes interjút IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb