Mindenmás

Legyen tánc! No meg zene és zsírosdeszka! A gyálaréti óvoda tudja, hogy lehet tömegeket összehozni (galériával)

Irtó szuper kis közösség alakult ki Gyálaréten. Olvasónk elmondása szerint ez nagyban köszönhető az óvodának és a vezetője által szervezett programoknak, melyeket nem csak a gyerekek és családjaik, de a környékbeliek is látogatnak.

Szeretném, ha a szegedi szülők látnák, hogy milyen jó közösség alakult ki Gyálaréten – írta olvasónk, Kitti. Mi pedig ahogy megláttuk azt, hogy családról esik szó, már vetődtünk is, hogy a Szeged365 familynek kihangosítsuk ezt a szívmelengető történetet!

MOHÁCSI BUSÓK ŰZTÉK A HIDEGET MINDANNYIUNK ÖRÖMÉRE

Idén is megszervezte a Szegedi ÓVI Gyálaréti Óvodájának Tagintézmény- igazgatója és kollégái a busónapot, elűzve ezzel a hideget, a gyermekek, családjaik és mindannyiunk örömére. Mohácsról érkeztek a busók, akik már a tavalyi évben is nagy vidámságot hoztak Szeged- Gyálarétre – tudtuk meg olvasónktól.

LEGYEN TÁNC! NO MEG ZENE ÉS ZSÍROSDESZKA

Nem aprózták el. Volt minden, ami a jó hangulathoz szükséges. Tánc, zene, zsíroskenyér és napsütéses bolondozás volt a délelőtti program, ahol ebben a befogadó környezetben, nem csak a helyi családok vettek részt, hiszen még Makóról is érkeztek a rendezvényre. Évente több olyan rendezvényt is szervez a Gyálaréti Óvoda és a Rétikék Alapítvány a Gyálaréti Óvodáért, melyek nyitottak bárki számára. Itt szeretettel várják és fogadják az új, nem csak helyi óvodásokat és családjaikat – mondja.

A cél most is az volt, hogy a télűzés mellett a közösség megismerje a busók hagyományát, amelyet a térségünkben is már egyre inkább követünk – hangsúlyozza.

AKI AKART JÖHETETT, NYITOTT KAPUKKAL VÁRTAK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT

A Gyálaréti Óvoda nyitott kapukkal várta most is az érdeklődőket, akik szép számmal meg is jelentek, hiszen megtelt az óvoda hatalmas zöld udvara. A busók vezetésével és a polgárőrség segítségével nagy körmenetben, kolompolással, kerepléssel, csörgéssel csattogással szólította a vidám tömeg a szomorú, komor telet minélelőbbi távozásra.

EGY GYERMEK MOSOLYA ELŰZI A LEGZORDABB TELET IS

A télnek nincs választása, mennie kell, mert hatalmas gyermekmosolyok várják a tavaszt! Említésreméltó, hogy a Gyálaréti Óvoda kisgyermekei és mindenki aki részt vett ezen az eseményen, nem csak egy felejthetetlen élményt kaptak, hiszen ennek a napnak a közösségépítő hatása felbecsülhetetlen – fejezi be a beszámolóját Kitti.

SZEGEDI BUSÓKRÓL IS ESETT SZÓ A NAPOKBAN

Február 17-én és 18-án érkezik a Szent István Téri Télbúcsúztató Kézműves Vásár, ahol egész napos kézműves vásár, zenés mulatság, családi programok, valamint gyermekműsorok várnak mindenkit, és még az 1904-ben épült, 1000 köbméteres, 55 méter magas víztorony is ki fog nyitni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb