Sport

Újabb Hollywood-i ikon ment el: meghalt a Rocky és Predator filmek sztárja

76 éves korában elhunyt Carl Weathers, a Rocky-filmek legendás Apollo Creed-je, az egykori NFL-játékosból lett hollywoodi színész, aki Apollo Creedet alakította Sylvester Stallone ikonikus sportdrámájában, négy részen keresztül. Weathers, aki a Predator első epizódjában is játszott, családja közleménye szerint békés körülmények között, álmában halt meg Los Angeles-i otthonában – írja a BBC.

„Békésen halt meg álmában. Carl kivételes ember volt. Maradandót alkotott a filmekben, televízióban, művészetekben és sportban, generációk ismerték el munkáját világszerte. Szeretett testvér, apa, nagypapa, társ és barát volt”

– áll a család közleményében, melyet az Index szemlézett.

Az NFL játékosból lett színész hírnevét az 1976-ban bemutatott Rocky című film Apollo Creedje-ként szerezte meg, Weathers állítólag a szereplőválogatás során élesen kritizálta Sylvester Stallone színészi képességeit, amely végül bejött neki: Stallone úgy vélte, szókimondása illik majd Creed karakteréhez, így neki adta a szerepet. Weathers három további Rocky-folytatásban játszotta el Creed-et: Rocky II. (1979), Rocky III. (1982) és Rocky IV (1985), az utóbbiban ikonikus jelenet volt, amikor a ringben halt meg Sylvester Stallone karjai között, miután a szovjet Ivan Drago (Dolph Lundgren) kiütötte. A karakter fia, Adonis köré később trilógiát rendeztek, őt Michael B. Jordan alakította. Szintén legendás szerepe az Arnold Schwarzenegger-féle 1987-es Preadator, amelyben szintén meghalt, ott a címszereplő ragadozó intézte el a dzsungel kellős közepén.

Weathers mostanában több televíziós produkcióban is szerepelt, legutóbb A Mandalóri első három évadában szerepelt, a harmadikban egy résznek a rendezője is volt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb