Szegedi Arcok

Le ne maradj róla! Ágoston Béla Szegedre hozta különleges dudáit

Már csak néhány napig látogatható A DUDA ÚJ RUHÁJA – Ágoston Béla különleges dudakiállítása a Kövér Béla Bábszínházban. Minden egyes dudának saját zenét írt Ágoston Béla, mely dallamok QR kód beolvasásával érhetőek el.

Az ingyenes tárlat előre bejelentkezéssel látogatható február 7-éig 9-13 óráig majd egy óra szünet elteltével 14-18 óráig. “A magyar duda általában csupasz vagy szőrös. A skót duda kockás ruhájában vált ismertté. Más nemzetek is bebugyolálják a duda tömlőjét. Innen jött az ötlet, hogy egy kooperációban megvalósuló műfajt alkossak” – írja Ágoston Béla, a QRtet C-melody szaxofonosa.

CSODÁLATOS KOMBINÁCIÓNAK LEHETÜNK SZEM- ÉS FÜLTANÚI A KIÁLLÍTÁSON

“A zenék megkomponálása után textiltervezők, jelmeztervezők, bábkészítők, festők találták ki saját „dudájukat”, immár felöltöztetve, mint egy szereplőt. A zenei közeg alapja minden esetben magyar dudazene volt – a “felöltöztetés” már az alkotásokhoz igazodott. Ilyesformán egy hangzó kiállítás jött létre” – egészíti ki Ágoston Béla a gondolatait.

Kiss Ágnes, a Kövér Béla Bábszínház vezetője Ágoston Bélával együtt készült fotón hívja fel a figyelmet az eseményre. Arra buzdítunk titeket, hogy aki teheti, éljen ezzel a csodálatos lehetőséggel!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb