Mindenmás

Különleges osztályfőnöki órát tartottak Makón: Kecskemétről érkeztek terápiás kutyák az egyik helyi intézménybe

A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány munkatársai rendkívüli osztályfőnöki órákat tartanak a napokban a Csongrád-Csanád vármegyei iskolákban. A programnak két célja is van: egyrészt az, hogy a diákok ne féljenek a négylábúaktól, valamint megismerjék azt, hogy milyen sokféle módon segíthetik őket a terápiás ebek – közölte a Promenád24.

A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány munkatársai rendkívüli osztályfőnöki órákat tartanak a napokban a Csongrád-Csanád vármegyei iskolákban. Szokolné Igaz Enikő, a kecskeméti székhelyű civil szervezet kuratóriumi tagja a portálnak elmondta: terápiás kutyákkal keresik fel az intézményeket, most például a makói középiskolák kerültek sorra.

A program célja kettős:

  • az egyik az, hogy a diákok ne féljenek a négylábúaktól,
  • a másik pedig az, hogy a gyerekek megismerjék, milyen sokféle módon segíthetik őket a terápiás ebek

Szokolné Igaz Enikő jelenleg Azúrral és Ébennel dolgozik. A szakember kifejtette, a rendkívüli osztályfőnöki órák mellett más programokat is szerveznek, így óvodákat és idősotthonokat is felkeresnek – mondta el a szakember a portálnak. Az óvodásoknál kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy ebben a korosztályban van a legtöbb olyan gyermek, aki esetleg tart a kutyáktól. Ezért a számukra az állatokkal való lassú megismerkedéssel indul a terápia.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb