Sport

Végig nyílt küzdelem és teltház: kikapott az OTP Bank-PICK Szeged az Aalborg otthonában

A Szeged 31-26-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában, szerdán. A szegedieket vigasztalhatja, hogy vereségük ellenére ismét közelebb kerültek a továbbjutáshoz, ugyanis a horvát PPD Zagreb 34-25-re nyert a norvég Kolstad HB vendégeként.

Totális telt ház előtt kezdődött a 260. BL-meccse az OTP Bank-PICK Szegednek az Aalborg Handbold otthonában. A szegediek teljes kerettel utaztak Dániába, a csapatból Nagy Martin és Carlos Molina maradt ki. 

Jól kezdte a találkozót a Szeged, amely először a 13. percben került hátrányba, de ez sem törte meg a lendületét és jó védekezésre alapozva 5-1-es sorozatot produkált, ekkor a dánok időt kértek. A folytatás újabb két gyors vendéggólt hozott (12-7), és a 25. percig a Tisza-parti gárda szinte alig hibázott támadásban és védekezésben egyaránt. Az utolsó öt perc azonban az Aalborgnak sikerült jobban, így a szünetben csak kettővel vezetett a Szeged.

JOBBAN BÍRTA ERŐVEL AZ AALBORG

A második felvonásban egyik csapat sem tudott elhúzni, a 43. percben a dánok – akik a beálló körül ekkor már hatékonyabban védekeztek – ismét egyenlítettek, és bár a vendégek 13 percig csak négyszer találtak be, utána két percen belül három gólt is szereztek (23-21). Ekkor még nem lehetett látni, hogy hamarosan gyökeres fordulatot vesz a meccs. Kilenc perccel a vége előtt megint kedvezőbb helyzetbe kerültek a hazaiak, ráadásul jobban bírták erővel a végjátékot, és egy 7-1-es sorozattal eldöntötték a meccset.

Mario Sostaric hét, Bánhidi Bence öt góllal, Emil Kheri Imsgard négy, Mikler Roland három védéssel zárt. A hazaiaknál Aleks Vlah volt a legeredményesebb öt találattal, Fabian Norstennek pedig nyolc védése volt.

A két együttes 12. egymás elleni BL-meccsén öt szegedi siker és két döntetlen mellett ötödször győzött az Aalborg. A hat győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel álló szegedi csapat egy hét múlva a német THW Kielt fogadja.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb