Szegedi Arcok

A nap legcukibb híre: mendeszantilop született a Szegedi Vadasparkban (videóval)

Nemrégiben bővült a vadasparki mendeszantilop csapat! Mint megtudtuk, december 26-án látta meg a napvilágot egy borjú Szegeden. A természetes élőhelyén, a Szaharában kihalással fenyegetett antilopot fajmentő tenyészprogram keretében tartja az állatkert 2018 óta. A nőstény borjú egészségesen fejlődik, a csapat tagjai jól láthatóan óvják.

A látogatók is megtekinthetik a Vadaspark afrikai területén, a törpe vízilók szomszédságában. A Szegedi Vadaspark beszámolója szerint amennyire ritka a mendeszantilop a természetben, annyira sikeres az állatkerti fajmentő tenyészprogramja (EEP), köszönhetően a jó tenyésztési eredményeknek.

EGYÜTTMŰKÖDNEK ÉSZAK-AFRIKÁVAL

Jelenleg a világ állatkertjeiben összesen közel 1200, ebből Európában 40 állatkertben közel 200 egyede él. Az állatkerti fajmentő tenyészprogram együttműködik az észak-afrikai visszatelepítési programokkal, amelyek eddig Tunéziában, Marokkóban és Csádban értek el sikereket.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb