Mindenmás

Napi pakk: 17 fok és napsütés jön ma Szegedre, megtörtént a csoda, gyönyörű virágokat bontottak a magnóliafák

Még nem kell búcsúznunk a szép időtől, hiszen a hétfőhöz hasonlóan a kedd is változóan felhős-napos időjárást tartogat Szegedre. Kitart a tavasz, a hőmérséklet tekintetében is, ma is 17 fok körül alakul a hőmérséklet. Teljes pompájukba ragyognak a magnóliafák, és születésnaposokból sincs hiány, viszont már most szólunk: ideiglenesen töröltek egy megállót Szegeden! Kávé bekészít, itt a Szeged365 napi pakk, minden hasznos infóval!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS BAJNAI GORDON SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk nektek: Adorján, Adrián, Adrianna, Adrienn, Olivér, Olívia, Özséb, Teofil, Virgil és Virgília! Érdekességek:

  • ma van a Néprajzi Múzeum napja. A Néprajzi Múzeum első igazgatójává Xántus Jánost nevezték ki. A kinevezés emlékére ez a nap a Néprajzi Múzeum napja.
  • 81 éve ezen a napon született Balázs Péter, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, szinkronszínész, színházigazgató,
  • 59 éve Kaszás Gergő, Jászai Mari-díjas színész,
  • 56 éve Bajnai Gordon volt miniszterelnök. 2009. április 14. és 2010. május 29. között volt a Magyar Köztársaság miniszterelnöke,
  • 50 éve pedig Eva Mendes kubai-amerikai színésznő.

VELÜNK MARAD A TAVASZ

Kedden változóan felhős-napos időben lehet részünk Szegeden, az előrejelzések szerint csapadékra azonban nem kell számítanunk. Elsősorban a Dunántúlon lehet élénk az északi-északnyugati szél, városunkban nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban 5-6, napközben pedig a csúcshőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

TÜNDÖKÖLNEK A MAGNÓLIAFÁK

Egy hete még csak a bimbók tündököltek a Széchenyi téri magnóliafákon, mára azonban már megtörtént a csoda: virágot bontottak a fák, és több száznyi csalogató rózsaszín szirom színesíti Szeged szívét.

IDEIGLENESEN MEGSZÜNTETTEK EGY MEGÁLLÓT

Javítási munkálatokba kezd március 5-én a Szegedi Vízmű, ezért egy hétig, azaz 12-ig lezárják a Lugas u./Tarján, Víztorony tér irányú Erdő utcai trolibusz megállóhelyet. Mint kiderült, ideiglenes megállóhelyet nem jelölnek ki a munkálatok idejére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb