Szegedi Arcok

“A vér szerinti családjukat nélkülöző gyermekekért a mindennél is többet!” – FullAnyuuuu is felveszi a futócipőt az ÁGOTA Közösség gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataljaiért

“A vér szerinti családjukat nélkülöző gyermekekért a mindennél is többet!” – így jelezte a népszerű motivációs előadó, FullAnyuuuu, hogy ő is csatlakozik az ÁGOTA Közösség gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataljaiért hamarosan startoló jótékonysági futáshoz. Az április 14-én startoló „ÁGOTA® futás – fuss értük Szegeden!” című eseményt óriási érdeklődés övezi, mint a szervezők tájékoztatták szerkesztőségünket, már több mint 1000 ember regisztrált.

2024. április 14-én gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok megsegítése céljából rendez jótékonysági futóversenyt Szegeden a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem. Az eseményre már több mint 1000 ember regisztrált, nevezni március 29-ig lehet.

“A GYERMEKEKÉRT MINDENT”

“Futunk? Egészen őszinte leszek, rám fér, de most nem indulnék, ha nem lenne nemes cél! A gyermekekért mindent! Ráadásul a vér szerinti családjukat nélkülöző gyermekekért a mindennél is többet! A jótékonysági futóverseny célja, hogy a vér szerinti családjukat nélkülöző gyermekek és fiatalok érezzék a társadalom összefogását, támogatását. A jótékonysági futás ugyanakkor felhívja a figyelmet az egészséges életmód, az összefogás és a jótékonykodás fontosságára, valamint a sport közösségépítő erejére” – fogalmazott FullAnyuuuu közösségi oldalán a jótékonysági futásra buzdítva követőit.

TÖBB TÁVON IS MEGMÉRETTETHETIK MAGUKAT A RÉSZTVEVŐK

A jó ügy érdekében pedig nem csak FullAnyuuuu, de úgy tűnik a városunk apraja-nagyja megmozdul. Szűk három hét alatt ugyanis ezer fő biztosította már a helyét a szegedi jótékonysági rendezvényen, amelynek célja a családjukból kiemelt gyermekek és fiatalok nevelését segítő ÁGOTA® Alapítvány támogatása. Az április 14-ei futóverseny a Dóm elől indul majd. A gyermekek 100, 400 és 800 méteres távokon állhatnak rajthoz, míg a felnőttek 3, 6 és 12 km-es, valamint 4×3 km-es váltó távokat teljesíthetnek.

A SZEGED-CSANÁD GA MÉRKŐZÉSÉN IS RÉSZT VEHETNEK A FUTÓK

A szervezők tájékoztatása szerint a nevezés első szakasza lezárult, azonban továbbra is lehet még regisztrálni a jótékonysági futásra az erre a célra létrehozott felületen egészen március 29-ig. A futóversenyen minden résztvevő ajándék emlékérmet, frissítőből álló rajtcsomagot, tornazsákot kap, valamint a futók 1-1 belépőt is átvehetnek az április 14-ei Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Szombathelyi Haladás labdarúgó mérkőzésre.

KOPASZ BÁLINT OLIMPIKONUNK IS TISZTELETÉT TESZI A RENDEZVÉNYEN

A rendezvényen Kormányablakbusz, egészségügyi szűrőbusz és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tudatos médiafogyasztást népszerűsítő sátra is várja majd az érdeklődőket. A jótékonysági futás egyik fővédnöke Kopasz Bálint olimpiai bajnok kajakozó.

NEM CSAK FULLANYUUUU ÁLLT A JÓ ÜGY MELLÉ: VAJDA ATTILA OLIMPIAI BAJNOK KENUS IS A FUTÓK KÖZÖTT SZELI MAJD A KILOMÉTEREKET

Mint a szervezők tudatták, Vajda Attila, olimpiai bajnok kenus, Szeged világbajnoka, a Vajda Attila S E alapítója is részt vesz az ÁGOTA Futáson. A kiváló sportoló 12 km-es távon méretteti meg magát, és fut majd a gyermekvédelmi gondoskodásban növekedő fiatalok megsegítéséért.

ÍGY NÉZ KI AZ ESEMÉNY RÉSZLETES PROGRAMJA

  • Helyszín: Szeged, Dóm tér
  • Időpont: 2024. április 14. (vasárnap)
  • 7:00 Kapunyitás
  • 9:00 4×3 km-es felnőtt váltófutás
  • 9:10 Gyermekfutamok (100 m, 400 m, 800 m)
  • 10:00 3 km-es felnőtt futam
  • 11:00 6 km-es és 12 km-es felnőtt futamok
  • 12:30 A rendezvény zárása

Az eseményre IDE kattintva tudsz regisztrálni, bővebb infókat pedig ITT találsz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb