Közélet

Szentkirályi Alexandra a Fidesz főpolgármester-jelöltje

„A Fidesz budapesti választmánya ma felkért, hogy fogadjam el a főpolgármester-jelöltséget” – jelentette be Szentkirályi Alexandra csütörtök délután a Facebookon.

A bejelentésről szóló videóban a kormányszóvivő többek közt arról beszélt, hogy szerinte ma a főváros „Gyurcsány Ferenc fogságában van”. Mint fogalmazott: a nemzet fővárosa olyan főpolgármestert érdemel, aki nem a kormány ellen harcol, hanem együttműködik a kormánnyal a budapestiek gyarapodásának érdekében.

TÖBB NÉV IS FELMERÜLT KORÁBBAN

Mint a 24.hu írta, az ATV már a múlt hétvégén biztosra vette Szentkirályi jelöltségét, miután az elmúlt hónapokban számos más név is keringett a Fidesz lehetséges főpolgármester-jelöltjeként, a Magyar Nemzet például négyet is bedobott február közepén: a lap azt írta, hogy Wintermantel Zsolt volt újpesti polgármester, Sára Botond budapesti főispán, Fürjes Balázs volt államtitkár és Kubatov Gábor pártigazgató, FTC-elnök neve is felmerült Karácsony Gergely kihívójaként.

A 36 éves kormányszóvivő februárban egy Kormányinfón még azt mondta: hozzá semmilyen felkérés nem érkezett, a kormányszóvivői feladatokra koncentrál.

KÖVÉR LÁSZLÓ VEZETTE ORSZÁGOS VÁLASZTMÁNYÉ A VÉGSŐ SZÓ

Szentkirályi Alexandra 2014 és 2019 között Tarlós István akkori főpolgármester egyik – humán ügyekért felelős – helyettese volt, 2020-tól a hazai kommunikációért felelős kormánybiztos, kormányszóvivő. A végső szót Szentkirályi Alexandra jelöltségéről, amelyet a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel támogatott, a Kövér László vezette országos választmány hozza majd meg.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb