Mindenmás

Áll a forgalom a Tompai Kapu úti vasúti átjárónál, nem hajthatnak át az autósok, mutatjuk, miért (frissítve)

Áll a forgalom a Tompai Kapu úti, Klebelsberg-telepre vezető vasúti átjárónál, nem hajthatnak át az autósok, tudtuk meg Olvasónktól, Hajnitól, hétfő délután négy óra környékén.

Mint a Rádió 88 írta, vasúti felsővezeték-szakadás miatt van fennakadás a vasúti átjáróban. Az autós forgalmat megállították, nem lehet áthajtani az átjárón.

Olvasónktól, Zsuzsannától fotókat is kaptunk a helyszínről, mint írta nekünk, egy tehervonat vesztegel az átjáróban.

Információink szerint egy dízel mozdony fog érkezni a helyszínre, mely majd elvontatja a tehervonatot az átjáróból.

Olvasóink megjegyezték, sokkal célravezetőbb lenne szerintük, ha már a Horgosi út és a Tompai Kapu út találkozásához állnának ki a rendőrök, s onnan terelnék rögtön a forgalmat a Horgosi útról Kecskés telep felé. Jelenleg, ha valaki Klebelsberg telepre, vagy Gyálarétre át akar jutni a Kecskés telepi vasúti átjárón kell, hogy átmenjen és ott van egy földút, ami átvezet Hattyasra.

A helyszínről Sanyi Olvasónk is küldött fotókat:

FRISSÍTVE: ÍGY JUTHATSZ KI HATTYASRÓL, VAGY GYÁLARÉTRŐL, ILLETVE ÍGY JUTHATSZ ÁT A TELEPÜLÉSRÉSZEKHEZ

Olvasóink helyszíni tudósítása szerint hatalmas sor van, de járható, ha valaki Kecskésről próbál átjutni a földúton Hattyas, illetve Gyálarét irányába, viszont, ha valaki Gyálarétről, vagy Klebelsberg telepről szeretne kimenni, a rendőrök nem engedik át ezen a földúton, mivel annyian jönnek, hogy balesetveszélyes lenne a szembeforgalmat is engedni.

Ha valaki szeretne kijutni Hattyasról, vagy Gyálarétről, csak azt tudja tenni, hogy elmegy egészen Gyálarét végéig, ott a kistemetőnél fel tud menni a töltésre. Ott el tud menni végig egészen a Téli Kikötőig. Azon, hogyha tovább megyünk kikerülve a Téli Kikötőt, akkor ki tudunk lyukadni Alsóvárosnál a tűzéptelephez.

A másik lehetőség, hogy Hattyas és Gyálarét között a szeméttelepnél van egy földút, ott át lehet menni Szentmihályra.

FRISSÍTVE: VÁRHATÓAN 18 ÓRÁIG NEM HASZNÁLHATÓ AZ ÁTJÁRÓ

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a fennakadás végéig Szegeden a Tompai kapu úti átjárón a közúti és gyalogos közlekedés – előreláthatólag 18 óráig – nem lehetséges, kerülni a Szabadkai úti átjáró felé lehet. A Szegedről induló, illetve oda érkező vonatok közlekedésében 10-20, esetenként 20-30 perces késések előfordulhatnak.

FRISSÍTVE: ÚJRA JÁRHATÓ AZ ÁTJÁRÓ

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint elvontatták az eseményben érintett tehervonatot, 18 órától ismét lehetséges a gyalogos és közúti közlekedés a Tompai kapu úti vasúti átjárón. A megsérült felsővezeték helyreállítása várhatóan az esti órákig tart, a vasúti közlekedésben 10-20 perces késésekre továbbra is lehet számítani.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb