Mindenmás

Emelőkosaras mentés a Rókusi körúton, árokba borult autók és bejelzett szén-monoxid-érzékelő Szegeden – nem unatkoztak a vármegyei tűzoltók, akadt munka bőven

Nem volt unalmas a hétvégéje a katasztrófavédelem szakembereinek Szegeden és környékén. Jutott munka bőven: árokba borult autókhoz, lehasadt faághoz és mentéshez is vonulniuk kellett.

A vármegyei katasztrófavédelem beszámolója szerint árokba hajtott, majd az oldalára borult egy autó szombaton Mórahalom és Zákányszék között. A ruzsai hivatásos és az üllési önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. A mentők két embert megfigyelésre kórházba szállítottak. 

NÉGYEN SÉRÜLTEK MEG SZENTESEN

Ugyancsak árokba sodródott egy autó szombaton Szentesnél is, a 45-ös úton. A szentesi és a csongrádi tűzoltók végezték el a műszaki mentést, a balesetben négyen sérültek meg. 

LEHASADT FAÁGAK ADTAK MUNKÁT

Mindezek mellett lehasadt faág veszélyeztette a forgalmat vasárnap Ópusztaszernél. A műszaki mentést a kisteleki katasztrófavédelmi őrs egysége végezte el, a beavatkozást követően a forgalom helyreállt az érintett útszakaszon. Úttestre dőlt egy nagy méretű fa vasárnap reggel az 5-ös számú főúton is. A kisteleki önkéntes és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fa törzsét. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

ÉLETET MENTETT A SZÉN-MONOXID ÉRZÉKELŐ

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap délben egy szegedi családi házban. A fürdőszobában egy nyílt égésterű vízmelegítő működött, amikor a berendezés leadta a vészjelzést. A szegedi hivatásos egység is méréseket végzett a lakásban, majd a gázszolgáltató szakemberei és a kéményseprők átvizsgálták a tüzelő-és fűtőberendezéseket. A jelzőkészüléknek köszönhetően senki sem sérült meg. 

AZ ÉJJEL IS RIASZTÁST KAPTAK

Szalagkorlátnak ütközött egy trélert vontató terepjáró vasárnap éjjel az M43-as autópályán, Szegednél. A műszaki mentést – forgalomkorlátozás mellett – a szegedi és a kisteleki hivatásos egységek végezték el. Személyi sérülés nem történt.

Ugyancsak az éjjel riasztották az egységeket a Rókusi körútra, erről már olvasónk számolt be. Mint írta, a Rókusi körútra 23:30 környékén mentők, és tűzoltók zajára lettek figyelmesek. Mikor kinéztek az ablakon azt látták, hogy a tűzoltók az emelőkosár segítségével jutottak fel az egyik panellakás ablakához. A rendőrség azt nyilatkozta, hogy rendőri intézkedésre okot adó esemény nem történt a helyszínen. Valószínűleg a katasztrófavédelem segítségével tudtak csak bejutni a bejelentett lakásba. Reméljük, senkinek sem esett baja!

Dalmától fotót is kaptunk, köszönjük szépen!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb