Mindenmás

Egy egész fegyverarzenállal akart belépni Magyarországra egy férfi Röszkénél, most emeltek vádat ellene

A Szegedi Járási Ügyészség most vádat emelt azzal az albán férfival szemben, aki húsz működőképes gépfegyvert és több mint két tucat, azokhoz tartozó tárat akart becsempészni Magyarországra, még tavaly tavasszal.

A vádirat szerint a vádlott 2023. március 21-én, kevéssel 8 órát megelőzően egy személyautó sofőrjeként Szerbiából jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

3 ÉV 6 HÓNAPOT KÉRNEK RÁ

Az eljáró vám-és pénzügyőr kérdésére tagadta, hogy nála bejelentés- vagy engedélyköteles vámáru volna, ugyanakkor az ezután elvégzett vizsgálat során a vámhivatal munkatársai megtalálták a jármű karosszériájában elrejtve szállított, működőképes géppuskákat és fegyvertárakat. Akkor a NAV azt közölte, hogy összesen húsz gépkarabélyt, huszonnégy hozzá tartozó tárat, valamint húsz pisztolytárat találtak.

Mint kiderült, a vádlottat a járási ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja, vádiratában arra az esetre, amennyiben beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, vele szemben 3 év 6 hónap börtön és 5 év kiutasítás kiszabását indítványozta. A vádemeléskor letartóztatásban lévő terhelt bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb