Közélet

Magyar Péter kijött az ügyészségi meghallgatásról, és bejelentette: mára tüntetés szervez Budapesten

Nincs szükség a hangfelvétel értelmezésére, mert azon 3-4 bűncselekmény valósul meg – mondta Magyar Péter azután, hogy kijött az ügyészségről. Azt mondja, Varga Judit és Gulyás Gergely magában a bűncselekményekben nem érintett. Bejelentette: ma tüntetés lesz Budapesten.

Magyar Péter a volt feleségével kapcsolatban elmondta: ő hívta Varga Juditot is, hogy menjen be vele az ügyészségre, de erre nem volt hajlandó a volt igazságügyi miniszter. Szintén beidézné tanúnak Orbán Viktor miniszterelnököt is, mert szerinte jóval többet tudhatott az ügyről, mint volt felesége . 

AZ UTÓBBI IDŐSZAK LEGNAGYOBB POLITIKAI BOTRÁNYA

Véleménye szerint az általa nyilvánosságra hozott hangfelvétel az utóbbi három évtized legnagyobb politikai botránya. Úgy véli: a felesége bejegyzését nem ő írta, hanem a Rogáni-propaganda terméke.  A felvétellel kapcsolatban elmondta: nem tudja, hogy azt az ügyészség használja-e majd, ők a vágatlan felvételt tették közzé és ezt adták át a hatóságnak is. Kérdésre válaszolva kiemelte, hogy egyelőre ennyi hangfelvételt talált az ügyben – tudósít az Index

Beszédében bejelentette, hogy ma estére demonstrációt hívott össze a Markó utcához Budapesten, majd békés vonulást szeretne szervezni onnan a Kossuth térre. 

„Mindenki, aki szeretné megszabadítani a maffiától az országot, álljon ki a gyerekeiért, testvéreiért és az országért” – mondta Magyar. 

INDUL AZ EP VÁLASZTÁSON

„El fogunk indulni az Európai Parlamenti-választáson” – jelentette be Magyar Péter a rögtönzött sajtótájékoztatón. Azt mondta, „pár napon, egy-két héten belül” be fogja jelenteni, hogy milyen pártot alapít vagy milyen párt színeiben kíván indulni a június 9-i EP-választáson. „Van olyan párt, több is ma Magyarországon, ami képes ellenállni a rogáni nyomásgyakorlásnak. Úgyhogy nem tudjuk neki megtenni ezt a szívességet, hogy nem indulunk el. Elindulunk, és ezt a választást olyan eredménnyel fogjuk megnyerni, olyan eredményt fognk elérni, ami még a Holdról is látszik” – mondta Magyar a Telex szerint.

Elárulta, hogy több párttal is tárgyalt már, de egyelőre egyiket sem szeretné megnevezni, azt viszont hozzátette, hogy parlamenti párttal egyáltalán nem tárgyal. „Bár nagyon sokan bejelentkeztek hozzám, telefonon is és máshonnan is, de nem szeretném őket megnevezni és kellemetlen helyzetbe hozni őket a pártjukban. Egészen meglepő nevek repkedtek, annak ellenére, hogy én bejelentettem, hogy regnáló politikusokkal nem szeretnék együtt dolgozni, hiszen pont azért várják tőlünk az emberek a reményt, mert ez egy független harmadik erő lesz, ami nem a levitézlett ellenzéki politikusokból fog állni” – mondta.

A hangfelvételről itt írtunk:

Varga Judit válaszáról pedig itt:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb