Sport

Ma háború! Mikler Roland szerint a Szeged erősebb, mint tavaly, de a Veszprémnek is van két sornyi klasszisa

Sosem öröm, amikor a nemzetközi porondon két magyar csapat találkozik, hiszen bár ez szavatolja, hogy egyikük ott lesz a következő körben, de az is biztos, hogy csak az egyikük. A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában ráadásul zsinórban másodszor történik meg, hogy az OTP Bank Pick Szeged és a Telekom Veszprém találkozik. Ha van játékos, aki mindkét csapatban átélt már igencsak komoly meccseket a Bajnokok Ligájában, az Mikler Roland. Ő mesélt most a MOL Csapatnak.

A napokban olimpiai kvalifikációt szerző férfi kézilabda-válogatott kapusa, aki jelenleg a szegedieknél játszik, de korábban öt éven át védte a veszprémiek kapuját, szintén nem boldog. “Látjuk egymást éppen eleget, én sem örülök neki, hogy így alakult. Lesz még alkalmunk bőven nyüstölni egymást a bajnokságban, és ha úgy alakult, akkor a Magyar Kupában és a bajnoki döntőben is” – mondta a szegediek kapusa.

JOBB IDÉN A PICK SZEGED, MINT TAVALY

Mikler szerint nem lehet tagadni, hogy a két magyar gigász idei BL-párharcának a Veszprém a favoritja, de a szegediek már idén is bizonyították, hogy a legváratlanabb pillanatokban is képesek előhúzni egy bravúros teljesítményt a cilinderből. Arra kérték a kapust, mondja el, szerinte mi a két csapat legfontosabb erénye, illetve min múlhat a magyar derbi kimenetele.

“Úgy gondolom, az idei Pick Szeged jobb, mint a tavalyi. Elsősorban abban léptünk előre, amiben a leginkább kellett, mert tavaly több meccsen is előfordult, hogy biztatóan játszottunk, aztán jött egy rövidzárlat, amiből nem tudtunk kilábalni, és mire összeszedtük magunkat, már eldőlt a meccs. Ilyen volt egyébként a Veszprém elleni BL-párharc első meccse is, ahol el is dőlt nemcsak a mérkőzés, de a továbbjutás is. Idén ebből jóval kevesebb van, nem esik szét a csapat egy rosszabb periódusban, bár persze idén is vannak meccsek, amik nem úgy sikerülnek, ahogy szeretnénk. Ennek ellenére sokkal felszabadultabbak vagyunk és ez nagyon sokat érhet egy olyan meccsen, ahol nem nyom minket az esélyesség terhe. A Veszprém legnagyobb erősségét nem nehéz megnevezni: két sornyi klasszisuk van, így hiába van valamelyik kulcsjátékosnak gyengébb napja, vagy védekezünk jól rajta, a padról előlépő társa sem sokkal gyengébb, bármelyik posztot vesszük. A keret erejét jól használják ki, sokszor a padról érkezők hoznak olyan lendületet, amivel a veszprémiek megnyerik a meccseieket” – mondta Mikler a lapnak.

NAGYON KÉSZÜL A MAI MECCSRE

“Nagyon készülök egykori csapatom ellen, szeretném jó játékkal segíteni a Szegedet, és valóban úgy gondolom, hogy jó megy a játék, tudok olyan tartást adni a csapatnak, amivel összejöhet a győzelem. Ha pedig sikerül legyőzni a Veszprémet, az adhat olyan önbizalmat, ami akár a továbbjutást is elhozhatja.Utána még várna ránk egy negyeddöntő az Aalborg ellen, de egy Veszprém elleni továbbjutás után már egyáltalán nem tartanék tőlük. Hogy miért? Hát azért, mert aki ezt a Veszprémet kiejti, annak ott van a helye a négyes döntőben” – mondta Mikler.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb