Közélet

Érthetetlen tragédia: elgázolták, és a szeméttelepre vitték azt a mindössze 2 éves szerb kislányt, akinek a keresésébe a magyar rendőrség is becsatlakozott

Mint megírtuk, a magyar rendőrség is becsatlakozott annak a 2 éves kislánynak a keresésébe, aki több mint egy hete tűnt el Szerbiában. Danka Ilić keresése azonban tragikusan végződött, ma reggel letartóztattak két embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy elütötték a kislányt, majd holttestét a Bor melletti Starobanjski útnál található illegális szeméttelepre vitték, hogy így szabaduljanak meg a nyomoktól.

A Szabad Magyar Szó szerint az ATV megerősítette, hogy a bori rendőrség letartóztatta az egyik helyi közvállalat két dolgozóját, az 50 éves S.J.-t és a szintén 50 éves D.D.-t

ELÜTÖTTÉK A KISLÁNYT

A gyanú szerint S.J. a Radomir Putnik utcában egy Fiat Panda típusú szolgálati járművével elütött egy gyalogost, a kétéves Danka Ilićet, aki meghalt. Kollégájával, D.D-vel a kislány holttestét a jármű csomagtartójába tették, majd a Bor melletti illegális szeméttelepre hajtottak vele, hogy eltüntessék a nyomokat, itt a holttestet az út jobb oldalára dobták – mondta egy nyomozáshoz közel álló forrás.

NEM MEGFELELŐEN KÖZLEKEDETT

S.J.-t a közforgalom biztonsága elleni súlyos bűncselekmény elkövetésével vádolják, míg D.D-t az elkövetőnek való segítségnyújtással. Vállalati autóval közlekedtek, S.J.-t azzal is vádolják, hogy nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett, aminek következtében a lányt a jármű jobb első részével elütötte, és megölte – mondta a forrás.

Előzetes letartóztatásukat követően 48 órán át fogva tartják őket. A bori bűnügyi rendőrség nyomozása alapján a bűncselekmény március 26-án 13 óra 52 perc körül történhetett, tehát az édesanya bejelentése szerint hét perccel a kislány eltűnése után.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb