Közélet

Nagy változás van kilátásban: a jövőben a postákon is elérhetővé válhat az ingyenes készpénzfelvétel

A lakosság havonta két alkalommal, összesen 150 ezer forintig költségmentesen vehet fel készpénzt a bankautomatákból 2014 februárjától. Annak érdekében, hogy az állampolgároknak minél szélesebb körben legyen lehetőségük élni az ingyenes készpénzfelvétellel, a Nemzetgazdasági Minisztérium módosító indítványt nyújtott be. A javaslat arra irányul, hogy a jövőben a postákon is elérhetővé váljon az ingyenes készpénzfelvétel, írta meg a Világgazdaság.

A pénzügyi közvetítőrendszert érintő törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló törvényjavaslathoz a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) olyan módosító indítványt nyújtott be az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottságának, amely a lakosság számára lehetővé teszi, hogy a jövőben a bankjegykiadó automaták mellett a postai ügyfélkiszolgálási pontokon is ingyenesen felvehető legyen havonta két alkalommal, összességében legfeljebb 150 ezer forintnyi készpénz – közölte az NGM.

A szolgáltatás a posta elszámolóközpontot működtető intézmény által üzemeltetett POS-terminál útján válik elérhetővé.

A JAVASLAT AZON TELEPÜLÉSEN ÉLŐKNEK LEHET SEGÍTSÉG, AHOL NINCS BANKAUTOMATA, DE POSTA MŰKÖDIK

A kormány döntése értelmében 2023 júliusától már lehetőség nyílt a vásárlással egybekötött készpénzfelvételre, legfeljebb 40 ezer forintos értékben, így a módosítás tovább növelheti a készpénzfelvétel lehetőségét, segítve és javítva azon településeken élők helyzetét és életminőségét, ahol nem elérhető bankautomata, de posta működik.

Forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb