Sport

Csak így tovább! A szegedi Simon Márkó győzelmével kezdték a magyarok a belgrádi ökölvívó Európa-bajnokságot

A Belgrádban zajló ökölvívó Európa-bajnokság nyitónapján a 80 kilogrammos szegedi Simon Márkó lépett első magyarként kötelek közé. Simon a legjobb 16 közé jutásért a litván Liorancas ellen bokszolt és egy szoros mérkőzésen pontozásos győzelemmel jutott tovább.

Simon Márkó és Fehér Koppány is sikerrel nyitott a belgrádi Európa-bajnokságon. Belgrádban csütörtökön az első versenynappal megkezdődött a felnőtt Európa-bajnokság, ami magyar szempontból nem is sikerülhetett volna jobban. Mindkét versenyző, a szegedi Simon Márkó és Fehér Koppány is egyaránt sikerrel kezdett a versenyen, így mindketten a legjobb tizenhat közé jutottak a szerb fővárosban – írja a Magyar Ökölvívó Szakszövetség.

MINDENT BELEADOTT MÁRKÓ

Simon Márkó volt az első ringbe lépő magyar ökölvívó, a 19 esztendős U22-es Európa-bajnokságon bronzérmes tehetség mindent beleadott a nyitányon. Irányítani akarta a mérkőzését a sokkal rutinosabb litván Robertas Liorancas ellen és a legtöbb esetben sikerült is az elképzeléseit megvalósítani. Márkó megosztott pontozással tudott győzni, így a legjobb tizenhat között a lengyel Mukhammadali Rozanski ellen folytathatja.

337 ÖKÖLVÍVÓ ÉRKEZETT A SZERB FŐVÁROSBA

A felnőtt Európa-bajnokságon összesen 337 ökölvívó szerepel, és 25 bajnokot avatnak majd a szerb fővárosban. Első alkalommal rendeztek meg egy felnőtt Európa-bajnokságot úgy, hogy mindkét nem képviselői ugyanazon a helyszínen bokszolhatnak. A magyar csapat első napi eredményei a felnőtt Európa-bajnokságon:

  • Férfi 80kg, a 16 közé jutásért: Simon Márkó – Robertas Liorancas (litván) 5:2 (bout review)
  • Férfi 92kg, a 16 közé jutásért: Fehér Koppány – Luis Gjolena (albán) 5:0

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb