Mindenmás

Éjszakai kalandozásoktól, a munkába járásig: Utazási szokások a Bolt taxival

A népszerű szolgáltató belső adataiból most több érdekesség is kiderült a szegedi taxizási szokásokról. Augusztusban lesz két éve, hogy Szegeden és vonzáskörzetében is választhatják a Bolt taxiszolgáltatását az utasok,ezzel könnyebbé, gyorsabbá és megbízhatóbbá téve a taxizást. Az elmúlt időszak tendenciái alapján a taxiszolgáltató több érdekes eredményt is megosztott.

A szolgáltatás szegedi indulása óta eltelt csaknem két év eredményeiből az derült ki, hogy az éjszakai fuvarok – este 8 és hajnal 4 között – átlagosan az egész napi forgalom közel felét teszik ki. Az indulási és úti célok szerinti bontás alapján, két fő kategória rajzolódik ki: az éjszakai forgalom túlnyomó részét a szórakozóhelyekhez, zenei és kulturális létesítményekhez köthető utak teszik ki, betöltve ezzel az éjszakai tömegközlekedés szerepét, de a legnagyobb foglalkoztatók gyáraiból is sokan taxival utaznak haza.

Az adatok rámutattak, hogy a legtöbbször választott szegedi úticélok a Károlyi utca, a Széchenyi tér, a Szeged Plaza, a Mars tér, a Dóm tér és a Szent Miklós utca voltak, a szegedi taxiutak átlagos kilométerhossza pedig 3 kilométer volt, tehát azt látni, hogy általában a gyorsabb, rövidebb utakra választják elsősorban a taxit. Továbbá az is kiderült, hogy a legtöbben a Szegedi Borfesztivál, a Szegedi Egyetemi Napok, a Szegedi Szabadtéri Játékok, a SZIN Fesztivál, valamint a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál alkalmával választották az utazás ezen kényelmes formáját.

A cég ügyvezetője szerint, Szegeden a taxizás népszerű és gyakran választott opció, legyen szó akár munkába járásról, az agglomerációból való közlekedésről vagy egy kényelmes nagybevásárlásról. „A Bolt folyamatos jelenléte és szolgáltatásainak minősége egyaránt hozzájárul a szegediek mindennapjaihoz és az élménydús rendezvények résztvevőinek zavartalan közlekedéséhez” – mondta dr. Sabjányi László, a Bolt HTX Kft. ügyvezető igazgatója.

A Bolt jelenleg piacvezetőként kínálja szolgáltatásait a fővárosban, valamint jelen van hat vidéki nagyvárosban is, így Szeged mellett Pécsett, Nyíregyházán, Miskolcon, Debrecenben és idén februártól Sopronban is rendelhető Bolt taxi. A vidéki bővülés a Bolt országos szolgáltatás-lefedettségi stratégiájának része, amit idén is folytat.

A bővülésnek köszönhetően a vidéki felhasználók, csakúgy, mint a fővárosban, az App Store-ból és a Google Play Store-ból letölthető Bolt alkalmazáson keresztül tudnak egyszerűen és kényelmesen taxit rendelni. A felhasználóbarát alkalmazással gyorsan, pár kattintással, pontos címre hívhatunk autót, illetve előzetes kalkulációt is láthatunk a várható utazási időre, költségre, valamint a taxis érkezésére vonatkozóan, ezzel pedig a szolgáltató egységes színvonalat biztosít minden olyan városban, ahol jelen van.

A fuvarért közvetlenül fizethetünk az appban, de az autóban is lehetőségünk van készpénzzel vagy kártyával kiegyenlíteni a fuvar díját. A szolgáltató az egyedi igényekre is gondol, és ennek megfelelően folyamatosan bővíti rendelhető kategóriáit, így például a hat személyes, nagyobb létszámú társaságok számára elérhető egy XL kategória. A kisgyermekes családok közlekedését is igyekszik megkönnyíteni, ők külön gyereküléssel rendelkező autót választhatnak, de a cég flottájában még kisállatbarát taxi is rendelhető.

Utazz Bolt taxival és szurkolj a magyar versenyzőknek!

Április 25-28. között rendezik Szegeden az evezős Európa-bajnokságot és az Európai Olimpiai és Paralimpiai Kvalifikációs Regattát. A párizsi olimpiát megelőző egyik legfontosabb nemzetközi evezős versenyen várhatóan 40 országból mintegy 1200 szereplő fog részt venni. A regatta alkalmával négy versenyszámban, tíz olimpiai kvóta és három paralimpiai versenyszámban, három kvalifikációt érő helyezés megszerzésére van lehetőség. Hazánk öt különböző formációban képviselteti magát, így az esemény kiváló alkalom lesz arra, hogy a magyar versenyzőknek a szegedi helyszínen élőben is szurkolhassunk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb