Közélet

Újabb információk derültek ki a hétfő reggeli iskolai késelésről: a tanárnő sikítva rohant ki a teremből, az elkövető kislány listát készített azokról, akiket meg akart ölni

Hétfő délelőtt az iskolában az egyik hatodikos kislány szívtájékon szúrta lány osztálytársát a Győrhöz közeli Bőnyben, írtuk meg ma korábban a hírt. Az MTI információi szerint szerencsére túl van az életveszélyen a megszúrt lány.

Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára egy más témában tartott szolnoki sajtótájékoztatón azt mondta, a megszúrt lány állapotát stabilizálták az orvosok, túl van az életveszélyen. Az államtitkár arról is szólt: senki nem tud arról, hogy a történteknek előzményük lett volna.

„Azt vettem észre, hogy reggel 9 óra körül jött a mentőkocsi az iskolához, majd kirohant egy rendőr a suliból. Azonnal a szívünkhöz kaptunk, hisz az unokáim is ide járnak. Megszólítottam a rendőrt, kérdezvén, mi történt, de nem mondott semmit” – mondta egy szemtanú a Telexnek, a bőnyi általános iskola közelében lakó nagymama.

AZ ELKÖVETŐ KISLÁNY LISTÁT KÉSZÍTETT

A rendőrség információi alapján az első óra végén egy hatodikos bőnyi kislány egy kést vett elő, és hátba szúrta az előtte ülő vele egy faluból származó, rétalapi osztálytársát egy 25 cm pengehosszúságú késsel. Az elkövető kislány egy listát készített, melyen az osztálytársai nevei szerepeltek, pirossal azoknak a nevei voltak megjelölve, akiket meg akart ölni, zölddel pedig azokat jelölte meg, akiket nem.

A TANÁRNŐ SIKÍTVA ROHANT KI A TEREMBŐL

„A tanárnő sikítva rohant ki a teremből, miközben mindenkit arra kért, fusson ki az osztályból” – mesélték a gyerekek, akik a szünet kezdetén látták a történteket.

„A megszúrt kislány testvére az osztálytársam, nagyon sírt, amikor megtudta, mi történt” – idézi fel egy negyedikes. Az elkövető lányt kissé furának írják le, aki mostanában vérfarkasokat utánozott az ugrálásaival, furcsa üzeneteket írt Messengeren, majd visszavonta azokat.

A szívtájékon szúrt kislányhoz mentőhelikopter érkezett, ami életveszélyes állapotban szállította a győri kórházba a gyereket. A lap információi szerint a lány a műtét után már túl van a nehezén.

TÖBB GYERMEK SOKKOS ÁLLAPOTBA KERÜLT

Délelőtt a tankerületből pszichológusok jöttek az iskolához, a Telex szerint egy tanárnő rosszul lett, így mentő is érkezett. Szabó Csaba polgármester sem mehetett be az iskolába, mint mondta: mindenkit megdöbbentett, ami történt, bízik a kislány felépülésében. A bőnyi iskola vezetése az eset után arra kérte a szülőket, hogy vigyék haza gyermekeiket, akik közül többen sokkos állapotba kerültek. Akit nem tudtak elvinni, azok felügyeletet kaptak az iskolában.

A KÉSELÉST ELKÖVETŐ KISLÁNY VISZONYA MEGROMLOTT AZ ÉDESAPJÁVAL, EZ IS KÖZREJÁTSZHATOTT A TRAGÉDIÁBAN

Délelőtt tíz óra körül a késelést elkövető kislány édesanyja is megjelent a helyszínen. Elmondta, gyermekének apjával jó ideje megromlott a kapcsolatuk, fel is jelentette a rendőrségen korábban, ahol eljárás indult. Külön is költöztek, de hétvégén ismét úgy érezte, hogy megfenyegette őt a férfi, ezért múlt szombaton rendőrt hívott. Az asszony szerint ez is szerepet játszhatott a kislány viselkedésében, aki korábban mosolygós volt, ám mára ez megváltozott. „Ma reggel a lányom apja hívott. Azt mondta a telefonba: “a lányod megszúrt valakit az iskolában”. Sokkot kaptam, ide siettem. Erősnek kell most lennem” – nyilatkozta a Telexnek.

PÉLDÁTLAN, HOGY ILYEN KISKORÚ KÖVESSEN EL ILYEN SÚLYOS BŰNCSELEKMÉNYT

Mint a lap fogalmazott, egészen példátlan, hogy ilyen kiskorú kövessen el ilyen súlyos bűncselekményt, így nincs is rá nézve bírói gyakorlat. A 14 éven aluli elkövetők általánosságban nem büntethetők. Amennyiben valaki a 12. életévét betöltötte, de a 14-et nem, ilyen esetben javító-, nevelőintézetet szabhat ki szankcióként a bíróság.

Forrás: telex.hu/police.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb