Közélet

Letartóztatták a hatodikos kislányt, aki pár napja megszúrta az osztálytársát

Hétfő délelőtt az iskolában az egyik hatodikos kislány szívtájékon szúrta lány osztálytársát a Győrhöz közeli Bőnyben – írtuk meg hétfőn. Most az is kiderült, hogy az elsőfokú bíróság határozatáig, legkésőbb egy hónapig elrendelték a bőnyi iskolai késelés gyanúsítottjának letartóztatását – közölte az ügyben döntő Győri Járásbíróság. Hozzátették, a bíróság a fogvatartást a gyanúsított életkorára figyelemmel javítóintézetben rendelte végrehajtani.

A közlemény szerint ezzel helyt adtak az ügyészi indítványnak. Ezt azzal indokolták, hogy még nem hallgatták ki az egész érintett osztályt, így a gyanúsított befolyásolhatná a tanúkat, ezzel az eljárást. Ráadásul mivel egy halállistát is találtak a 12 éves kislánynál, a bűnismétlést se tartják kizártnak. A döntést az ügyész, a védő, a gyanúsított és törvényes képviselője is tudomásul vette, így az első fokon végleges. A diáklány vallomást tett a bíróságon, és felmerült a családi körülmények vizsgálatának szükségessége is – tudta meg a Telex.

A SZOKÁSOSNÁL JÓVAL TOVÁBB TARTOTT A MEGHALLGATÁS

A portál úgy tudja, hogy a késelő diáklány meghallgatása, illetve a határozathozatal a szokásosnál tovább tartott a járásbíróságon: több mint két óra után született döntés. Azonban valós, kézzelfogható indokot nem tudott mondani a lány arra, hogy az áldozatát miért bántotta. Nem voltak jóban, ez tény, de az iskolában nem közösítették őt ki, nem bántották, konkrét vitát vagy esetet sem nevezett meg, ami miatt otthonról aznap elhozta a kést. A lány nem volt az iskolában magányos, voltak barátai, egy másik társasághoz tartozott. Az ügy előzményeiről az alábbi cikkben számoltunk be:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb