Közélet

Kiszivárgott a MOL egy levele: jön a heti többszöri árazás a kutakon

A heti többszöri árazás következtében a piac volatilis mozgását gyorsabban tudja követni a Mol, kereskedelmi partnereik pedig a korábbinál aktuálisabb, „a mindenkori piaci viszonyokat jobban tükröző áron vásárolhatják meg az üzemanyagot” – olvasható az Index birtokába jutott levélben, amelyet a Mol-csoport küldött partnereinek. Ez azt jelenti, hogy mostantól a heti két alkalom helyett sűrűbben dönthetnek a nagykereskedelmi árról.

GYORSAN, GYAKRAN UGRÁSSZERŰEN VÁLTOZNAK AZ ÁRAK

„Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Mol változtat eddigi árképzési gyakorlatán: megteremtjük a lehetőségét annak, hogy az eddigi heti két alkalom helyett akár többször is dönthessünk az üzemanyagok nagykereskedelmi áráról. Az a célunk, hogy rugalmasabban tudjunk alkalmazkodni a folyamatosan változó világpiaci helyzethez” – olvasható abban a levélben, amit a Mol-csoport küldött azoknak a benzinkutaknak, amelyeknek a nagykereskedelmi beszállítójuk. Az indoklásuk szerint a jelenlegi környezetben ugyanis mind a kőolaj, mind az üzemanyagok világpiaci ára gyorsan, gyakran ugrásszerűen változhat.

TÖBB MEGHATÁROZÓ FAKTOR BEFOLYÁSOLJA AZ ÁRAKAT

Tekintettel a kereslet-kínálati viszonyokra, a háborús konfliktusokra, az olajtermelő országok esetleges termeléscsökkentésére vagy -növelésére. Emellett a forint árfolyamának mozgása is meghatározó faktor.„A heti többszöri árazással az említett tényezők volatilis mozgását szükség esetén gyorsabban tudja követni a Mol, kereskedelmi partnereink pedig a korábbinál aktuálisabb, a mindenkori piaci viszonyokat jobban tükröző áron vásárolhatják meg az üzemanyagot” – idézte a levelet a lap.

Végezetül azt is leszögezték: az újfajta, többszöri ármeghatározás ugyanakkor nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden héten többször változni is fog az üzemanyagok nagykereskedelmi ára. Az árakon akkor változtatunk, ha azt a világpiaci körülmények indokolttá teszik, írták.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb