Mindenmás

Szlalomozva menekült a rendőrök elől az embercsempész az 55-ös főúton, halálos baleset lett a vége

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a moldáv férfival szemben, aki tavaly nyáron okozott halálos tömegszerencsétlenséget, miközben a rendőri ellenőrzés elől menekült – tudtuk meg az ügyészségtől pénteken.

A vádirat szerint a vádlott 2023. augusztus 10-én, éjfélkor, Ásotthalom térségében felvett furgonjába 19, a szerb-magyar határon illegálisan átkísért határsértőt, majd velük az 55-ös főúton elindult. Itt igazoltatni akarta őt a rendőr, akinek a jelzésére a vádlott először megállt, majd mielőtt autójához értek volna, váratlanul továbbhajtott.

ÜLDÖZŐBE VETTÉK

A járőrök megkülönböztető fény-és hangjelzés mellett üldözőbe vették, a férfi azonban nagy sebességgel tovább menekült, mígnem egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, mely kisodródott és az ároknak csapódott. A vádlott ezután egy közeli erdőbe menekült, ahol őt később elfogta a rendőrség. A baleset következtében a járműben szállított határsértők közül egy gyermek a helyszínen életét vesztette, 5 fő súlyos, míg 13 sértett könnyű sérüléseket szenvedett.

LETARTÓZTATÁSBAN VAN A FÉRFI

A járási ügyészség a vádlottat minősített embercsempészéssel és halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásával vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban lévő férfi bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb