Közélet

Csalók a Magyar Telekomnál: már itt is a pénzedet akarják lenyúlni

Csalásra figyelmezteti ügyfeleit a Magyar Telekom szolgáltató. Hamis számlabefizetéssel és webmailbelépéssel próbálkoznak, átverős e-mailekkel próbálják tőrbe csalni az ügyfeleket. Mutatjuk, mire figyelj, ha ennél a szolgáltatónál vagy.

HAMIS SZÁMLABEFIZETÉSSEL ÉS WEBMAILBELÉPÉSSEL PRÓBÁLKOZNAK A CSALÓK

Mindkét esetben átverős e-mailekkel próbálják tőrbe csalni az áldozatokat, így megszerezve az adataikat. A vállalat közleményében kiemelte: amennyiben valaki megadta a hamis e-mailekben lévő linkre kattintva a szolgáltatónál vezetett fiókja adatait, akkor mielőbb érdemes megváltoztatni a jelszavát- tájékoztat a 24.hu.

BANKKÁRTYAADATOK MEGADÁSA ESETÉN ÉRDEMES HALADÉKTALANUL LETILTATNI A KÁRTYÁT

Súlyosabb esetben, ha valaki a bankkártyaadatait is megadta egy hamis oldalon fizetve, mindenképpen keresse fel a számlavezető bankját. Ilyen esetekben érdemes haladéktalanul letiltani a használt kártyát.

CSAK A HIVATALOS TELEKOM OLDALT KELL MEGNYITNI, MÁS OLDALT SEMMIKÉPPEN SEM

A webmail esetében javasolja a Telekom, hogy mindenki mentse el könyvjelzőnek a webmail.telekom.hu oldalt, és csak erre kattintva lépjen be – más e-mailben lévő kattintva semmi esetre sem. Ami pedig a számlabefizetést illeti, csak a szolgáltató hivatalos mobilalkalmazásában vagy a telekom.hu oldalon belépve ajánlott megindítani a folyamatot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb